Olet tässä:  / Uutiset 2014 / (4.12.2014) EU:n sälekaihdinmääräys kuumentaa tunteita: ”Naurettava revohka”

(4.12.2014) EU:n sälekaihdinmääräys kuumentaa tunteita: ”Naurettava revohka”

salekaihtimet

Ulvilalaisen koulun rehtori hermostui lain kiemuroista, joiden mukaan sälekaihtimien narut eivät saa enää roikkua alhaalla koulun tiloissa. Kaihtimia asentavan yrityksen mukaan sama ohjeistus koskee kaikkia tiloja, joissa on lapsia – myös koteja.

Ulvilan Vanhakylän koulun rehtori kertoi sosiaalisessa mediassa itsehillintänsä lähes pettäneen uusien EU-määräysten johdosta.

– Uusi EU-määräys kieltää luokissa pitää sellaisia sälekaihtimia tai rullaverhoja, joissa on näkyvillä alle 150 cm korkeudessa vapaana olevia lankoja, rehtori Kimmo Vepsä kirjoittaa Facebookissa.

Vepsän mukaan päättäjät keskittyvät aivan vääriin asioihin.

– Tämä tuntuu kaukaa haetulta ja naurettavalta koko revohka. Miettikää luistimien nauhoja. Oppilas kun väkertää metrin pituisen nauhan kanssa, niin voihan se yhtäkkiä ollakin kaulassa ja sitten vahingossa alkaa kiristää ja henki pois, Vepsä toteaa.

Vepsä myöntää, että kaihtimien narut voivat olla vaarallisia pienille lapsille, mutta kouluikäisten kohdalla kuristumisen riski ei hänen mukaansa ole realistinen.

Vanhat kaihtimet kelpaavat pienellä lisäyksellä

Kaihtimia asentavan Ulvilan Kaihtimen toimitusjohtaja Petri Jyrkiäinen kertoo, että Tukesin antama ohjeistus koskee kaikkia tiloja, joihin lapsilla on pääsy. Vanhoja kaihtimia ei tarvitse lähteä muuttamaan, mutta niihinkin Jyrkiäinen suosittelee perinteistä lisävarustetta, eli narulukkoa.

– Sillä naru saadaan kiinnitettyä niin ylös ikkunan pokaan, että naru ei roiku vapaasti eikä lapsi pääse siihen käsiksi. Tällaisen lisävarusteen voi hankkia muutamalla eurolla, Jyrkiäinen kertoo.

Jyrkiäisen mukaan ohjeistus on monelle asentajallekin vielä tuntematon. Epäselvyyttä tuntuu olevan erityisesti siinä saako vanhoja kaihtimia ylipäätään enää asentaa.

Lue koko artikkeli YLE:n verkkosivuilta

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi