Olet tässä:  / Arkisto 2009 / Koulukiusaaminen / Lapsen ja nuoren masennus / (29.1.2009) Opettajat: Ei lisää erityisopetusta tavallisiin luokkiin

(29.1.2009) Opettajat: Ei lisää erityisopetusta tavallisiin luokkiin

Opettajat vastustavat hallituksen ehdotusta siirtää erityisopetusta entistä enemmän tavallisiin luokkiin. Opettajien ammattijärjestön OAJ:n mukaan erityisoppilaita siirretään tavalliseen opetukseen usein vain säästöjen takia.

OAJ:n johtava lakimies Markku Poutala huomauttaa, että jos opettajan koko aika menee oppilaan rauhoittamiseen luokan ulkopuolella, varsinainen opetus kärsii pahoin.

Erityisopetusta tarvitsee joka kymmenes oppilas. Osa kärsii oppimisvaikeuksista, osa käyttäytymishäiriöistä. Opettajia tyrmistyttää hallituksen lakiesitys, jonka mukaan erityisopetusta siirrettäisiin entistä enemmän tavallisiin luokkiin.

– Opetushallituksen päiväuni on, että yhtenmukaisuus ja tasa-arvo toteutuva sivistysvaltiossa. Mutta jos kaikki erilaiset oppilaat laitetaan samaan putkeen, toteutuuko se?, ihmettelee Herttoniemen yhteiskoulun rehtori Johanna Kallio YLE Uutisille.

OAJ:n mielestä monet kunnat siirtävät erityisopetuksen yleisopetuksen yhteyteen pelkästään säästösyistä.

Aiheesta lisää:

http://181.224.130.4/~perusope/?p=1748

Arkisto v. 1999: http://181.224.130.4/~perusope/?cat=9

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi