Olet tässä:  / Arkisto 2009 / Koulukiusaaminen / Lapsen ja nuoren masennus / (20.2.2009) Me Naiset: Mandin äiti puhuu tyttärensä kuolemasta

(20.2.2009) Me Naiset: Mandin äiti puhuu tyttärensä kuolemasta

Kotimaa

Tuula Lampi kertoo Me Naisissa 19-vuotiaana tyttärensä Mandin kuoleman aiheuttamasta surusta, jonka kanssa hän on yrittänyt elää vuoden.

Hänen kallein asiansa on Mandin jäähyväiskirje, joka löytyi tyttären tavaroista päivää ennen kuin varmistui, että tytär oli päätynyt riistämään itseltään hengen kauppakeskuksen naistenhuoneessa.

”Älä syyllistä itseäsi ikinä”, Mandi kirjoitti äidilleen viimeisenä pyyntönään.

Äiti näki Mandin viimeisen kerran vuosi sitten 24. helmikuuta, kun hän oli hakemassa Mandin koiraa mukaan kotiinsa Orimattilaan. Myös Mandin piti lähteä sinne. Äiti kiinnitti erotessa huomion siihen, ettei saanut tyttäreltään jäähyväispusua.

– Me pussasimme aina erotessamme ja olin havainnostani niin ihmeissäni, että meinasin kääntyä ympäri ja palata tyttäreni luo. Jälkeenpäin tajusin, että Mandi tiesi, mitä aikoi tehdä eikä kestänyt enää tulla lähelleni.

Kun tyttärestä ei kuulunut mitään päiviin, äiti huolestui. Hän löysi tyttärensä tavaroista viimeiset kirjeet ja tajusi, mitä oli tapahtunut.

– Mandi oli herkkä, mutta samalla hyvin voimakastahtoinen nuori ja dramaattisia piirteitä itsessään hän toteutti loppuun saakka. Teko oli harkittu ja paikan hän oli valinnut säästäkseen läheisiä löytämästä häntä.

Tuula on saanut tukea suruunsa pojaltaan, englantilaiselta miesystävältään ja ystäviltään.

– Tapahtunutta ei voi unohtaa, sitä ei voi laittaa mihinkään lokeroon, eikä sen ylitse pääse. En osaa vieläkään sanoa, mikä voisi lohduttaa.

Kuuntele tästä “Avoin kirje” Kari Närhen kirjoittama kappale tyttärelle joka myös teki itsemurhan vuonna 2008

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi