Olet tässä:  / Arkisto 2008 / (6.12.2008) Mitä maksaa Joulupukki?

(6.12.2008) Mitä maksaa Joulupukki?

Tervehdys kaikille!

Nyt sana on vapaa! Ota kantaa siihen mikä olisi oikea hinta Joulupukille, kun hän käy aattona kylässä ja viipyy n. 15-20 min.

Vähän historiaa

Vuonna 1980 Joulupukin keskihinta oli n. 6,60 euroa (40 markkaa)

Vuonna 1990 Joulupukin keskihinta oli 8,30 euroa (50 markkaa)

Vuonna 2000 Joulupukin keskihinta oli 30 euroa (180 markkaa)

Vuonna 2008 Joulupukin keskihinta on 45 euroa (270 markkaa)

Vuonna 2008 Joulupukkien hintahaitari on paikasta riippuen 30 – 80 euroa (180 – 480 markkaa)

Vuonna 1985 esim. yhdessä lapin kaupungissa oli huippuhinta 150 markkaa (25 euroa), sillä hinnalla Joulupukki tuli ihka oikella porolla pihaan… että on ne ajat muuttuneet!

Kunnassa on myös eroja Joulupukeilla. Joku pyytää 30 euroa, kun taas toinen ottaa 60 euroa, mutta itse ”toimituksessa” ei ole mitään eroja.

Hinnat ovat perustuneet omaan laskemiseen. Olin mukana seuramme Joulupukkipalveluksessa n. 10 vuotta ja siitä olen tehnyt nuo johtopäätökset ”keskihinnasta”

12 kommenttia

 • Sari

  / Vastaa

  Onpas hinnat noussu! Kyllä minusta 50 euroa on aivan liian liikaa. kuka maksaisi 300 markkaa pukille jos markat olisi vielä käytössä.

  20-30 euroa max!

 • Jani

  / Vastaa

  Haloo!!! Joulu on tärkeä lapsille, eikä mikään rahastuskeino!. Vaivanpalkka lähinnä lasten erittäin tärkeäksi tapahtumaksi ei pitäisi edes hinnoitella. Mikäli ”pukki saa mahdl,kulut korvattua, että löytää myös aikaa!” Voisi pukki pyyttää palkaksi ns:”omantunnonmukaan”. Eikö kaikilla lapsilla ole oikeus tavata ”pukki” Eikä hyvän aseman omaaville? nim. Näinä työttömyyden päivinäkö rankaisemme myös lapsiamme???.

 • paljon on

  / Vastaa

  .. eurot muuttanut hintoja! keskimäärin 300 mk vanhaa mummoa 15 min!!!!! Hävetkää kaupalliset pukit

 • taiga

  / Vastaa

  Itse en maksa enmpää kuin 20-25€, koska pukit ovat olleet kovin kiireisiä, eikä edes lahjoja ole jaettu loppuun! Jos pukki olisi ajan kanssa, leikittäisi lapsia ja jakaisi lahjat kunnolla, voisin hyvinkin maksaa enemmän. Kaupoissa ja lehdissä ilmoittelevat pukit ovat pelkkää rahastusta.

 • Tonttu

  / Vastaa

  Ehdottomasti 30 euroa max.!! Järkyttäviä hintoja. Vaikka onkin ”myyjän” markkinat niin järki päähän.

 • YH-äippä

  / Vastaa

  Meille tulee pukki jolle maksamme 35e. Arvokas hän oli mutta, tiedän että on hyvä pukki. Hänellä ei ole kiire ja muutenki aikaa käydessä… Korvausta hänelle pitää antaa kun tulee 8km päästä meille ja ei muita asiakkaita samalla suunnalla. Lapset odottaneet pukkia monta kuukautta ja heidän iloa kun ajattelee niin tuo on pieni summa nyt. Vaikka muuten todella iso summa meidän perheelle.

 • Iskä

  / Vastaa

  Voi ei jos kerran vuodessa joutuisi 50e lasten iloksi maksamaan. Mielelläni maksan 50e hyvälle pukille. Ikävä huonolla pukilla lasten mieltä mennä pahoittamaan. Kaikki tavallaan. Hyviä joulun odotuksia!

 • Pienituloinen yh-äiti

  / Vastaa

  Aina kun tämmöiset asiat mietityttävät, niin käännän asian toisin päin.

  Lähtisinkö minä jouluaatto-iltana pois perheeni luota toisen perheen luo lahjoja jakamaan, lapsia leikittämään ja porukkaa laulattamaan?
  Jos matkaakin olisi kymmenisen kilometriä ja ne pukin vaatteetkaan eivät ihan ilmaiset ole…
  Riittäisikö minulle parikymppiä?

  No ei kyllä riittäisi.

  Maksan siis mielelläni 40-50 euroa sille mukavalle luottopukille, joka usein on ottanut mukaansa myös muorin tai tontun. Aina on olut varsin mukava ilta, vaikka ihan kaikkia lahjoja ei olisikaan ehditty jakaa.

  Eräs ukko lupasi kyllä tulla vaikka oikein tunniksi ”torttupalkalla” jos on rahasta tiukkaa, mutta häntä ei tainneet leipomistaitoni kiinnostaa. Eikä minua kiinnostanut hänen alkoholilta tuoksahtanut tarjouksensa.

  Vaikka meilläkin on rahasta tiukkaa, niin satsaan joulussa mieluummin pukkiin kuin miljooniin jouluvaloihin tai gourmetherkkuihin.
  Lapsi ei kuitenkaan aikuisena muista, miten vlo vilkkui ja välkkyi eri väreissä ku graavilohta kannettiin pöytään. Mutta hän muistaa jos pukki oli kännissä ja puristeli mamman kinkkua.

 • Pukinpuolustaja

  / Vastaa

  Nimenomaan, ei se 50e paha hinta pukista kerran vuodessa ole.
  Itse en kyllä paljon alle 50e palkkiosta ala omaa jouluaattoani uhraamaan. Ei se pukinkaan homma niin helppoa kumminkaan ole kun tamineet pitää hankkia ja keikat järjestellä ja osata näytellä ja joskus laulaakkin jne.

 • Keikkaileva joulupukki Pohjanmaalla

  / Vastaa

  Niin keikkailen kotikunnassani+lähiympäristössä
  riippuen välimatkan pituudesta. viivyn noin 25 – 30 min. per paikka jossa ehtii kuunnella lasten lauluesityksen ja jakaa lahjat lahjojen lomassa tarinoida ja uskaliammaat lapset saavat ikuistaa kuvan itsestään joulupukin sylissä normaali taksa on siinä 20 – 30 € ( jos matkaa tulee yli 30 euroa / per suunta silloin hinnan joutuu nostaa tuonne 45 – 50 euroon )

  Ja Täällä suunnalla ei ole yhtä laadukkaita joulupukkeja ja nuorehkosta iästä huolimatta kokeneita.

 • Kunnollista pukkia arvostava

  / Vastaa

  Enpä malta olla puuttumatta tähän keskusteluun. Itselläni oli taannoin tarve ilahduttaa jouluaattona kahta 80-vuotiasta leskimummua, jotka tulivat joulun viettoon kotiini. Ajattelin tilata heitä varten joulupukin vierailulle. Lehdestä löytyi ilmoituksia vain tyyliin: Tilaa joulupukki lastesi iloksi!
  Yhden ilmoituksen perusteella sitten rohkaistuin viimein soittamaan kun luvassa oli oikein vanhan hyvän ajan pukki. Totesin ensi alkuun, ettei meillä ole kylläkään pikkulapsia vaan pari mummua, yksi keski-ikäinen pariskunta ja pari nuorta aikuista. Pukkihan siitä vallan kauhistui ja sanoi ettei tule missään tapauksessa! Ja minä olisin maksanut siitä ilosta mieluusti sen 50 euroa, kun olisi saanut kunnon joulupukin. No, pitkän suostuttelun jälkeen 18-vuotias poikani lopulta suostui tähän joulupukin rooliin ja tietysti mummut tykkäsivät kovasti. Mietityttää kyllä, että miksi kaikki haluavat vaan pikkulasten joulupukeiksi…? Onhan joulu sentään kaikenikäisten juhla!

 • Marita Gröndahl

  / Vastaa

  Meillä on käynyt jo kolmena vuonna sama Joulupukki ja muori. Sattumalta siihen hommaan ryhtyivät kun heidän tuttavaperheeseen kyseltiin pukkia. Tieto levisi kulovalkean tavoin ja heitä pyydettiin muuallekin vierailulle. Hintaa eivät suoraan sanoneet, vain että omantunnon mukaan. Olemme antaneet 50 €. Onkohan se liian vähän? He ovat viipyneet 20 -30 minuuttia, lahjat jaettu ja laulettu joululaulut. Toivon, että tulevat vielä tulevinakin jouluina. Lapsille ovat niin tärkeitä, että heistä puhutaan ympäri vuoden.

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi