Olet tässä:  / Arkisto 2009 / Koulukiusaaminen / (2.2.2009) Aamulehti: Vaihtoon halutun opettajan luokkaan toinenkin aikuinen

(2.2.2009) Aamulehti: Vaihtoon halutun opettajan luokkaan toinenkin aikuinen

Nokia

Eri tahot kokoontuvat tänään pohtimaan tukitoimia nokialaisen koululuokan kiusauskiistan ratkaisemiseksi, kertoo Aamulehti.

Nokian Kankaantaan koulukiistan tukitoimet käynnistyvät tänään. Oppilaiden kiusaamisesta syytetyn opettajan ja hänen luokkansa välistä kriisiä ovat kokoontuneet ratkomaan Nokian koulupsykologi, erityisopettaja, koulun rehtori ja luokanopettaja. Tavoitteena on palauttaa luottamus oppilaiden ja opettajan välille.

Vanhempien mukaan opettaja on kiusannut luokan poikaoppilaita

– Kirjojen ja tehtävien unohtaminen johtaa huutamiseen, selvittää tilannetta erään oppilaan vanhempi Tiina Penttilä-Metso.

– Kolmannesta unohduskerrasta on saattanut joutua soittamaan julkisesti kaikkien kuullen kotiin ja tunnustamaan tekonsa vanhemmilleen.

Penttilä-Metso kertoo myös, että oppilaita on rangaistukseksi siirretty muista erilleen.

Vanhemmat ovat vaatineet opettajaa vaihdettavaksi. Luokanopettaja on ollut sairauslomalla joulusta lähtien ja palaa opetustyöhön maanantaina.

Koko luokkaa täytyy auttaa

Nokian koulupsykologi Kirsi Väänänen pitää tärkeänä, että koko luokkaa autetaan. Hänen mukaansa kyseessä on koko yhteisön ongelma.

Nimettömänä pysyttelevä opettaja puolestaan paljastaa, että asiat eivät ole aivan niin kuin julkisuudessa on väitetty.

Koulun rehtori Marja Äijälä kertoo, että koko kevätlukukauden luokassa tulee olemaan myös koulunkäynninohjaaja. Lisäksi luokkaan ohjataan lisää erityisopetusresursseja.

Aiheesta aikaisemmin:

(29.1.2009) Yle: Vanhemmat vaativat opettajaa vaihtoon Nokialla

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi