Olet tässä:  / Arkisto 2013 / Koulukiusaaminen / Lapsen ja nuoren masennus / (4.3.2013) Opettajat pelkäävät lasten aggressiivisia vanhempia

(4.3.2013) Opettajat pelkäävät lasten aggressiivisia vanhempia

koulukuri

Kouluissa on jo yhtä vaarallista kuin sosiaali- ja terveysalalla, sanoo Opetusalan ammattijärjestö OAJ. Opettajien ja vanhempien ristiriitatilanteet ovat lisääntyneet ja kärjistyneet, kertoo Aamulehti tänään. Opettajille on alettu järjestää vuorovaikutuskoulutusta vihaisten ja uhkaavien vanhempien kohtaamiseen.

OAJ:n työelämäasiamies Riina Länsikallio vertaa opettajien työn vaarallisuutta sosiaali- ja terveystoimen henkilöstön kokemaan väkivaltaan ja sen uhkaan.

– Työnantajan tehtävä on evästää opettajia, miten toimia vaikeissa vuorovaikutustilanteissa, hän sanoo.

Vaikka vanhempien uhkaava käytös opettajia kohtaan on lisääntynyt, eniten väkivaltatilanteita kouluissa aiheuttavat oppilaat. Uhkaavat hetket ovat Länsikallion mukaan lähes päivittäisiä.

OAJ ei halua vartijoita kouluihin, mutta vaatii opettajille selkeitä toimintaohjeita vaaratilanteisiin. Lisäksi OAJ haluaa, että uhka- ja väkivaltatilanteista ilmoittaminen eteenpäin otettaisiin tavaksi kaikissa kouluissa.

Asiasta kertoi Aamulehti

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi