Olet tässä:  / Arkisto 2013 / Koulukiusaaminen / Lapsen ja nuoren masennus / (3.10.2013) Viesti Wilmalla viisaasti – Ben Furmanilta Wilma-opas opettajille

(3.10.2013) Viesti Wilmalla viisaasti – Ben Furmanilta Wilma-opas opettajille

wilma

Koulun ja kodin välinen viestintäjärjestelmä Wilma herättää suuria tunteita. Monet huoltajat ovat pahoittaneet mielensä Wilman kautta oppilaasta annetusta kielteisestä palautteesta.

Wilman tarkoituksena on ollut helpottaa kodin ja koulun välistä yhteistyötä sekä antaa opettajille kanava kertoa koulun tapahtumista. Netissä käytävän keskustelun perusteella tässä on omat ongelmansa.

Yhden äidin mielestä Wilmasta on tehty lasten rikosrekisteri, toisen mielestä Wilma on opettajien itkumuuri.

Tuohtuneiden vanhempien palautetta on tullut siinä määrin, että Wilman kehittänyt ohjelmistotalo Starsoft on nyt julkaissut yhdessä psykiatrian erikoislääkärin Ben Furmanin kanssa oppaan ”Viesti Wilmalla viisaasti”, jossa opettajia neuvotaan tiedon välittämisessä vanhemmille.

Mikä Wilma on?
Wilma on oppilaitoksen hallinto-ohjelman www-liittymä, joka on käytössä useissa kunnissa ympäri maata. Opiskelijat valitsevat Wilmassa kursseja, seuraavat suorituksiaan, lukevat tiedotteita ja viestivät opettajien kanssa. Opettajat syöttävät Wilman kautta arvioinnit ja poissaolot, päivittävät henkilötietojaan ja viestivät opiskelijoiden ja huoltajien kanssa.

Huoltajat seuraavat ja selvittävät Wilman kautta opiskelijan poissaoloja, viestivät opettajien kanssa ja lukevat koulun tiedotteita. Wilmaa käyttävät myös oppilaitoksen henkilökunta, johto sekä työpaikkaohjaajat.

Viesti Wilmalla viisaasti opas (pdf)

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi