Olet tässä:  / Arkisto 2013 / Koulukiusaaminen / (2.8.2013) Ekaluokkalaista kiusattiin ja pahoinpideltiin – opettaja, rehtori ja johtaja välttävät syytteet

(2.8.2013) Ekaluokkalaista kiusattiin ja pahoinpideltiin – opettaja, rehtori ja johtaja välttävät syytteet

koulukiusaaminen

koulukiusaaminen

Koulukiusaamiseen liittyvät rikosepäilyt Keuruulla Keski-Suomessa eivät johda oikeuskäsittelyyn. Syyttäjä on päättänyt jättää syytteet nostamatta.

Poliisitutkinnassa alakoulun opettajaa ja rehtoria sekä kunnan sivistystoimenjohtajaa epäiltiin virkavelvollisuuden rikkomisesta. Tutkintapyynnön tekivät vanhemmat, joiden poika joutui koulussa toisten oppilaiden väkivallan kohteeksi. Tutkintapyyntö on tehty toukokuussa 2012.

Lapsi siirtyi kiusaamisen vuoksi kotiopetukseen.

Koulukiusattujen auttavan puhelimen tietojen mukaan lasta kiusattiin ensimmäisellä ja toisella luokalla ja häntä pahoinpideltiin toistuvasti.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto arvioi viime syksynä, että koulu ei ollut käyttänyt kaikkia mahdollisuuksia puuttua kiusaamiseen. Aluehallintoviraston selvityksen mukaan kiusaamisella oli ollut yksi päätekijä ja useita apureita. Virasto totesi lisäksi, että vanhempien ja opetuksen järjestäjän käsitykset koulukiusaamisesta poikkeavat merkittävästi toisistaan.

Syyttäjä katsoo kuitenkin, että tapauksessa ei ole näyttöä rikoksista. Syyttäjän mukaan koulussa on monin tavoin pyritty estämään kiusaamista ja väkivaltaa.

Asiasta kertoi Aamulehti

1 kommentti

  • Elina

    / Vastaa

    Surullista ja jotenkin karmeaa koulukiusaamisessa on se, että mikään viranomainen ei suojele uhria. Kiusaaminen painetaan villaisella, sitä vähätellään tai sitä ei haluta nähdä. Tässä yhtälössä voittajia ovat kiusaajat ja virkamiehet/poliisi/syyttäjä, joiden ei tarvitse liata käsiään kiusaajien, kiusaajan perheen ja mahdollisesti vielä opettajien ”eriävien mielipiteiden” ristitulessa. Näin kiusaajat oppivat, että itsekkyys ja toisten ihmisten vahingoittaminen on sallittu normi.

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi