Olet tässä:  / Arkisto 2013 / Koulukiusaaminen / (3.5.2013) Potkut saanut opettaja: Menen vaikka oikeuteen

(3.5.2013) Potkut saanut opettaja: Menen vaikka oikeuteen

jarnila_korhonen

Alppilan yläasteelta potkut saanut opettaja Antti Korhonen pahoitti mielensä Helsingin opetusviraston tiedotteesta.

Korhonen ei ymmärrä, miksi Helsingin opetusvirasto ylipäätään antoi medialle ennakkotiedotteen ensi tiistain opetuslautakunnan kokouksesta, jossa potkujen aiheellisuudesta tehdään lopullinen päätös.

Tiedotteessa toistetaan opetusviraston kanta siitä, että ”opettaja aiheutti teoillaan vakavan vaaran oppilaan terveydelle sekä fyysiselle ja psyykkiselle turvallisuudelle”.

– Poliisi on jo kahteen otteeseen todennut, ettei kyseessä ollut pahoinpitely tai vaaran aiheuttaminen, Korhonen huokaisee.

Hänen mielestään tiedotteella yritetään vaikuttaa opetuslautakunnan jäsenten mielipiteisiin. Opetustoimen johtajaa Rauno Jarnilaa Korhonen syyttää valheellisen raportin levittämisestä ja suoranaisesta ajojahdista.

– Tämä tiedote oli mielestäni hyvin asiaton. Se ehkä kertoo siitä, että siellä (opetusvirastossa) ollaan hätää kärsimässä. Minä ja opettajien ammattijärjestön OAJ olemme puolestamme olleet tässä ihan hiljaa, hän havainnollistaa.

”Rehtori ylireagoi”

Korhonen on edelleen sitä mieltä, että koko jupakan taustalla on Alppilan koulun entisen rehtorin ja Korhosen väliset erimielisyydet.

Korhosen mukaan vastaavia tilanteita tapahtuu helsinkiläiskouluissa joka päivä, mutta hänen kohdallaan rehtori näki ruokalassa sattuneen välikohtauksen kimmokkeena potkujen antamiselle.

– Olin valittanut rehtorin toimista pääluottamusmiehelle. Minulle ei ollut järjestynyt sijaisia ja enkä ollut saanut työsuhteeni jatkosta mitään tietoa. Tämä oli hysteerinen ylireagointi rehtorilta, johon opetusvirasto lähti mukaan. Nyt opetusvirasto ei voi myöntää virhettään, vaikka se on jo menettänyt kasvonsa.

Korhosen mielestä koko asia olisi pitänyt hoitaa koulun sisällä. Hän kritisoi opetusvirastoa myös siitä, että se on pakottanut alaikäisen lapsen julkisuusmyllyyn.

– Tämä on ollut omalle perheelleni rankkaa ja mielestäni myös tapauksen poika on joutunut kohtuuttomaan ryöpytykseen.

”Nettiadressi auttaa kestämään helvetin”

Korhonen sanoo nettiadressin ja muilta opettajilta tulleen palautteen auttaneen tilanteen sietämisessä. Pelastakaa opettaja Antti Korhonen -nettiadressi on jo kerännyt 216 000 nimeä.

– Se on se, mikä on antanut voimia kestää tämän helvetin. Minulla on kuitenkin kansan tuki. Nämä kansalaiset ovat veronmaksajia, joiden rahoilla maksetaan opetusviraston palkat. Siinä pitäisi jo silmien aueta.

Korhonen ilmoittaa jo etukäteen, ettei hänen oikaisuvaatimuksensa hylkääminen ole mikään vaihtoehto.

– Jos he lieventävät potkut irtisanomiseksi, niin siinä tapauksessa se on laiton irtisanominen. En tee tässä asiassa lehmänkauppoja. Haluan jatkaa opettajan työssä heti kun tämä virhe on oikaistu. Viranomainen ei virhettään myönnä vasta kun oikeudessa, ja itse olen valmis viemään tämän asian kaikkien oikeusasteiden läpi.

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi