Olet tässä:  / Arkisto 2013 / Koulukiusaaminen / Lapsen ja nuoren masennus / (26.4.2013) Alppilan kouluselkkaus: Syyttäjä haluaa lisäselvityksiä

(26.4.2013) Alppilan kouluselkkaus: Syyttäjä haluaa lisäselvityksiä

alppila_korhonen

Valtakunnansyyttäjänvirasto haluaa vielä lisäselvityksiä Alppilan yläasteen kahakasta.

Epäiltynä on erityisopettaja Antti Korhonen, joka maaliskuun 25. päivänä poisti niskoittelevan oppilaan Alppilan koulun ruokalasta selästä työntämällä. Korhonen sai potkut.

Valtakunnansyyttäjänvirasto (VKSV) otti Alppilan tapauksen itselleen oma-aloitteisesti sen poikkeuksellisen luonteen ja suuren julkisuuden vuoksi.

– Meillä on vielä selvitykset meneillään. Kuun puoleenväliin asti odottelemme, että saisimme pyytämämme lisäselvitykset, sanoo apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske.

Lisäselvitykset liittyvät opettajien valtuuksia koskeviin viranomaisohjeisiin.

Selvitysten lisäksi eri tahot antavat loppulausuntonsa.

-Asiaa on peuhkattu julkisuudessa paljon, joten suurella yleisöllä on käsitys asiasta. Toistaiseksi mitään yllättävää ei ole tullut esiin, mutta odotamme vielä näitä selvityksiä.

Korhosta on kuulusteltu pahoinpitelystä ja virkarikoksesta epäiltynä. Tavallisessa tapauksessa juttua tutkinut komisario Outi Petersohn Helsingin poliisista olisi jo vapauttanut Korhosen epäilyistä. Asia halutaan kuitenkin tutkia perusteellisesti myös Korhosen oman oikeusturvan ja hänen potkujensa jatkokäsittelyn kannalta.

– Tässä haetaan ennakkotapausta. Jotenkin täytyy saada rotia asiaan. Oppilaat ovat kouluissa sillä mielellä liikkeellä, että ”sä et koske muhun, sulla ei ole valtaa”. Opettajille nauretaan päin naamaa. Ei ole mitään järkeä, että asiat menevät tällaisiksi, tapausta tutkinut komisario Outi Petersohn kertoi.

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi