Olet tässä:  / Ammatillinen koulutus / Arkisto 2013 / Koulukiusaaminen / (3.5.2013) Opetusvirasto ei taivu Alppilan opettajalle: ”Aiheutti oppilaalle vakavan vaaran”

(3.5.2013) Opetusvirasto ei taivu Alppilan opettajalle: ”Aiheutti oppilaalle vakavan vaaran”

korhonen opetusvirasto

Opetusvirasto esittää, että opetuslautakunta hylkää opettaja Antti Korhosen oikaisuvaatimuksen liittyen hänen työsuhteensa purkamiseen.

Alppilan yläasteelta erotetun opettajan Antti Korhosen irtisanominen saanee sinetin ensi tiistaina, kun opetuslautakunta käsittelee opettajan tekemää oikaisuvaatimusta.

Opetusvirasto on kuullut asianosaisia ja pitää Korhosen käytöstä poikkeuksellisena. Korhosen asiamiehen OAJ:n johtavan lakimiehen Erkki Mustosen mukaan koko opetusvirasto on masinoitu hoitamaan opettajan erottamista.

– En muista yhtään näin rajua omankäden oikeuden käyttöä. Oppilaan fyysinen koskemattomuus on perusoikeus siinä, missä sananvapaus. Opettaja voi koskea oppilaaseen vain välttämättömässä tilanteessa todella tiukkojen ehtojen täyttymisen jälkeen, latoo Helsingin opetustoimen johtaja Rauno Jarnila.

Korhosen asiamiehen mukaan Helsingissä rekisteröidään vastaavankaltaisia tapauksia muutamia kymmeniä.

– Yhtään opettajaa ei ole tällä perusteella erotettu, vaikka opettajan käytöksessä olisi ollut moitittavaa. Tämä on merkillinen prosessi. Lakimiehenä en ole 12 vuoteen törmännyt tällaiseen, jossa käytetään näin rankkoja toimenpiteitä opettajaan, täräyttää Mustonen.

Opetustoimen johtaja Rauno Jarnilan mielestä Pelastakaa opettaja Antti Korhonen adressiin kertyneet lähes 216 000 nimeä muisteleva omaa vallattomampaa kouluaikaansa, kun opettaja antoi satikutia. Jarnilan mukaan jo silloin oli tiukat säädökset fyysisestä koskemattomuudesta

jarnila helsingin opetusvirasto

– Ennen voimankäyttö ei ollut niin tuomittavaa, mutta onhan jääkiekkopeli ja koulunkäynti ihan eri asia, jyrähtää Jarnila.

Korhosta puolustavan OAJ:n johtavan lakimiehen Erkki Mustosen mukaan yhtään Korhosta puolustavaa seikkaa ei ole huomioitu. Korhosen omalla lausunnolla eikä tilanteen nähneiden opettajien lausunnoilla ei ole mitään vaikutusta.

– Luotamme siihen, että oikeus ja järki voittavat, kun valtakunnansyyttäjä ratkaisee asian, toteaa Mustonen.

Asian käsittely julkisuudessa tuomittavaa

Opetustoimen johtajan Jarlan mukaan tällaisiä asioita ei pitäisi tuoda julkisuuteen, koska siitä on yksilöille vain haittaa.

– Yksityishenkilöiden asioita ei pitäisi käsitellä julkisuudessa. Se on raskasta, lisää Jarnila.

Korhosen asiamiehen mukaan opettaja ei olisi halunnut asiaa julkisuuteen, vaan opetustoimivirasto oli se, joka toi asian julkisuuteen. Opetustoimivirasto teki jo selvittelyn alkuvaiheessa tutkintapyynnön poliisille.

Helsingin opetuslautakunnan tekee ensi tiistaina päätöksen Korhosen erottamisen hyväksymisestä. Tämän jälkeen, kuka tahansa helsinkiläinen voi viedä asian hallinto-oikeuden käsiteltäväksi. Painavan sanansa asiaan sanoo valtakunnansyyttäjä.

 

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi