Olet tässä:  / Ammatillinen koulutus / Arkisto 2013 / Koulukiusaaminen / (15.4.2013) Erotettu opettaja oli valittanut rehtorista – asiaa ei ehditty viedä eteenpäin

(15.4.2013) Erotettu opettaja oli valittanut rehtorista – asiaa ei ehditty viedä eteenpäin

antti_korhonen

Antti Korhonen sai potkut… kun saattoi pojan pois ruokasalista

 

Helsingin Opettajien Ammattiyhdistys ry:n pääluottamusmies Jaana Alaja vahvistaa, että erotetun opettajan ja rehtorin välillä oli keskeneräisiä asioita.

Alppilan yläasteelta erotettu opettaja Antti Korhonen kommentoi aiemmin Opettaja-lehdessä, uskovansa erottamisen olleen rehtorin henkilökohtainen kosto.

Korhonen oli ennen erottamistaan valittanut Helsingin Opettajien Ammattiyhdistys ry:n pääluottamusmiehelle Alppilan yläasteeseen liittyvistä asioista. Korhonen oli valittanut muun muassa hänen perehdyttämisestään ja ongelmista liittyen sijaisten hankintaan.

Pääluottamusmies Jaana Alaja vahvistaa Korhosen valituksen. Korhonen oli ottanut yhteyttä Alajaan ja tiedustellut oikeuksiaan ja velvollisuuksiaan aiemmin koulussa tapahtuneen välikohtauksen vuoksi.

Korhonen oli sairastunut ja yrittänyt ilmoittaa poissaolostaan koulun rehtorille. Hän ei kuitenkaan ollut saanut rehtoriin yhteyttä, jonka seurauksena oppilaille ei järjestetty sijaista. Oppilaat olivat jääneet luokkaan ihmetteleemän opettajan puuttumista, kun tieto ei ollut kulkeutunut perille asti.

Alajan mukaan asiaa käsiteltiin vain suullisesti.

– Siitä päätettiin vielä keskustella koulussa.

Kirjalliseen vaiheeseen valitus ei koskaan ehtinyt, sillä ruokalassa tapahtunut jupakka tuli väliin.

Potkut kostona?

Korhonen uskoo erottamisen olevan kosto valituksesta. Alaja ei halua puhua kostosta, mutta myöntää, että henkilökohtaiset välit ovat saattaneet vaikuttaa nopeaan erottamiseen.

Opettajan erottaminen ennen hänen kuulemistaan, tai poliisitutkinnan valmistumista, on Alajan mukaan poikkeuksellista.

Epäselvää tilannetta mutkistaa se, että Korhosen erottamisen laittoi vireille rehtori, joka siirtyi uusiin tehtäviin kesken prosessin. Varsinaisen päätöksen allekirjoitti uusi, väliaikainen rehtori. Alajan mukaan koulun edellisellä rehtorilla oli kuitenkin suuri vaikutus Korhosen potkuihin.

– Hänhän koko prosessin laittoi liikkeelle. Vaikuttaa siltä, että asiasta haluttiin nopea päätös, vaikka poliisitutkinta oli vasta alkanut. Ikään kuin asiasta olisi jo päätetty ennakkoon.

– Uuden rehtorin oli pakko allekirjoittaa lopullinen päätös, vaikka hän ei ollut asian kanssa missään tekemisissä, sanoo Alaja Uudelle Suomelle.

Alppilan koulun entinen rehtori on kieltänyt, että hänen ja Korhosen välillä olisi aikaisemmin ollut kärhämää.

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi