Olet tässä:  / Arkisto 2013 / Koulukiusaaminen / TV Ohjelmia / (8.4.2013) Oppilaan ruokalasta voimakeinoin poistanut opettaja sai potkut

(8.4.2013) Oppilaan ruokalasta voimakeinoin poistanut opettaja sai potkut

potkut_alppila

Helsingin opetusvirasto on antanut potkut Alppilan yläasteella työskentelevälle opettajalle, joka poisti oppilaan ruokalasta voimakeinoin.

Tapaus sattui maaliskuun loppupuolella. Opetusvirasto perustelee palvelussuhteen päättämistä sillä, että opettajan menettely hänen poistaessaan oppilaan ruokalasta ei ollut puolustettavaa eikä asianmukaista.

Viraston mukaan opettaja vaaransi toiminnallaan oppilaan oikeuden turvalliseen opiskeluympäristöön. Viraston tiedotteessa kirjoitetaan, että opettaja on syyllistynyt virkasuhteeseen olennaisesti vaikuttavien velvoitteiden vakavaan rikkomiseen. Näin olleen virasto katsoi, ettei siltä voida kohtuudella edellyttää virkasuhteen jatkamista.

Irtisanottu opettaja työskenteli koulussa määräaikaisena tuntiopettajana.

Opettaja sanoi viime viikolla MTV3:n 45 minuuttia -ohjelmassa, että hänellä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin poistaa oppilas ruokalasta voimakeinoin.

– Tämä oppilas aiheutti vaaraa ja yleistä turvattomuutta. Koitin välttää kaikkea väkivaltaa, mutta oppilas roikkui hämähäkkimiehen lailla ovenkarmeissa, opettaja sanoi.

Info – Alppilan yläaste

 • yläasteella on 7.–10. luokat
 • koulussa on n. 300 oppilasta
 • koulussa on myös erityisluokkia
 • koulun rehtorina toimii Maria Uutaniemi

”Alppilan yläasteen kasvatus- ja opetustyön päämääränä on ajatteleva, itseään, muita ja ympäristöään arvostava, ilmaisutaitoinen kansalainen. Tavoitteemme on tarjota jokaiselle oppilaalle tiedot, taidot ja valmiudet selvitä jatko-opinnoissa valitsemallaan alalla sekä tukea nuoren kasvua läpi murrosiän. Olemme jatkuvassa kiinteässä yhteistyössä oppilaiden huoltajien kanssa, ja koulussamme toimii aktiivinen vanhempainyhdistys.”

Tiedot on poimittu koulun omilta nettisivuilta

———————————

Perusopetuslaki 36 §

”Opetusta häiritsevä oppilas voidaan määrätä poistumaan jäljellä olevan oppitunnin ajaksi luokkahuoneesta tai muusta tilasta, jossa opetusta annetaan, taikka koulun järjestämästä tilaisuudesta.”

Pikkasen on ”väljä” tuo kohta pykälässä.. harvemmin oppilaat lähtevät luokasta pelkällä puhumisella.. ei sitä lähdetty 70-luvulla.. eikä myöskään tänäpäivänä!!!”

2 kommenttia

 • Että näin

  / Vastaa

  JA lässyn lässyn läää! Kouluissa vallitsee nykyään kakofonia ja käytöshäiriöisten sirkus. Oma hiljainen tyttäreni tulee joka iltapäivä kotiin väsyneenä siihen apinoiden metelöintiin jolle opettajat ei voi yhtään mitään. Eihän siellä opi edes mitään kun osa tunnista menee Jonnejen ja pissisten huomion tyydyttämiseen.

 • Hyvä Alppila

  / Vastaa

  Opetusviraston mukaan koulurauha siis kuuluu ainoastaan häiriköille ja kaikkien muiden opiskelijoiden on vain hiljaa kärisittävä. Eipä ole ihme, että kouluviihtyvyys Suomessa on maailman surkeimmalla tasolla, kun opetus järjestetään kaikenmaailman rakkarien tahdissa.

  Kerrassaan säälittävää ja puistattavaa toimintaa. Onneksi en asu Helsingissä. Sinne en kyllä lapsia kouluun jättäisi.

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi