Olet tässä:  / Arkisto 2013 / Koulukiusaaminen / (7.5.2013) Erotettu opettaja: Oikeus voitti – aion palata töihin!

(7.5.2013) Erotettu opettaja: Oikeus voitti – aion palata töihin!

korhonen_opetusvirasto

Työnsä takaisin saanut Alppilan yläasteen opettaja aikoo palata töihin niin pian kuin mahdollista. Antti Korhosen mukaan ainut hyvä asia koko jupakassa on sitä seurannut keskustelu koulujen työrauhasta.

Alppilan koulun erotettu erityisopettaja on tyytyväinen ja helpottunut Helsingin opetuslautakunnan päätökseen antaa potkujen sijaan kirjallinen varoitus.

– Oikea päätös. Oikeus voitti ja opetusviraston järjetön ajojahti lopetettiin, iloitsee Antti Korhonen.

Korhonen sanoo, ettei hän aio valittaa eteenpäin saamastaan kirjallisesta valituksesta. Korhosen sanoo menevänsä seuraavaksi töihin. Hän uskoo, että töihin paluu Alppilan yläasteelle voi koittaa jo tällä viikolla, vaikka lukukautta on jäljellä enää muutama viikko. Korhosen tointa on hoitanut sijainen.

– Minulla on vastapuolen kanssa tapaaminen huomenna, jossa näistä asioista on tarkoitus puhua. Saan sitten tietää jatkosta.

Korhonen sanoo koko prosessin olleen raskas ja kohtuuton hänelle ja hänen perheelleen. Korhonen katsoo, että koko kohu on ollut kohtuuton myös ruokalasta poistetulle pojalle.

– Jokainen, joka on tätä seurannut voi kuvitella, mitä se on kun roikut löysässä hirressä kuusi viikkoa. Ja aina tulee jokin päivystävä dosentti sorkkimaan huonoilla tiedoilla näitä juttuja. Tämä on ollut todella piinaava juttu.

Korhosen mielestä opetuslautakunnan päätös puhdistaa hänen maineensa opettajana.

– Katson, että tämä kirjallinen varoitus, verrattuna työsuhteen purkuun mistä lähdettiin liikkeelle, on aika pieni sanktio. Ihmettelen myös sitä, että opetusvirasto on selittänyt koko ajan, että minä en kadu tekemisiäni. Jos sinun työsuhteesi puretaan perusteettomasti, niin onko sinun seuraava reaktiosi pyydellä anteeksi omaa käytöstäsi.

Korhonen sanoo, että koko asia olisi alunperin pitänyt hoitaa koulun sisällä, jossa nämä asiat hänen mukaansa yleensä aina hoidetaan. Korhonen toteaa lopuksi, että ainut hyvä asia, mikä koko jupakasta seurasi on keskustelu koulurauhasta.

– Tämä on aikaan saanut hyvää keskustelua. Toivottavasti se on se hyvä asia, mikä tästä koituu, että siihen kiinnitetään jatkossa huomiota, että nyt sitä koulujen työrauhaa pystytään parantamaan.

-YLE Uutiset

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi