Olet tässä:  / Ammatillinen koulutus / Arkisto 2013 / (27.9.2013) Tuomio järkytti opettajat: ”Hiihto kiellettävä kouluissa”

(27.9.2013) Tuomio järkytti opettajat: ”Hiihto kiellettävä kouluissa”

kielto

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ harkitsee jäsenilleen kieltoa opettaa sellaisia liikuntalajeja, joissa oppilaiden jatkuva valvominen on mahdotonta.

Taustalla on tämänviikkoinen käräjäoikeuden päätös, jossa nurmijärveläinen rehtori tuomittiin sakkoihin liikuntatunnilla sattuneen pulkkaonnettomuuden vuoksi.

– Nyt on syytä punnita ainakin maastojuoksun, murtomaahiihdon, suunnistuksen ja laskettelun opetuksen kieltämistä opettajilta. Näissä lajeissa opettaja ei pysty mitenkään valvomaan jatkuvasti kaikkia. Hänen on siis mahdotonta taata, että mitään vahinkoja ei sattuisi, OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen toteaa tiedotteessa.

Luukkaisen mukaan rehtorin saaman tuomion perusteella näyttää siltä, että mikä tahansa koulussa tapahtuva vahinko laitetaan opettajan syyksi.

Tällä viikolla Hyvinkään käräjäoikeudessa käsitelty pulkkaonnettomuus sattui viime vuoden tammikuussa. Kahdeksannen luokan oppilas sai selkäydinvamman liikuntatunnilla koulun alueen ulkopuolella sattuneessa onnettomuudessa.

Opettaja oli jakanut luokan ryhmiin ja oli onnettomuuden sattuessa toisaalla. Hänet vapautettiin syytteistä, mutta rehtori sai 680 euron sakkotuomion. Hän ei osallistunut opetukseen, mutta sai tuomion virkavelvollisuuden rikkomisesta ja vammantuottamuksesta.

-UusiSuomi.fi

1 kommentti

  • j.james

    / Vastaa

    Ei hyvää päivää tätä menoa! Alkaa saamaan kannatusta jakaa poppoo kahtia. Kieltolaki porukka pysykööt turus ja mää pysy muualla.

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi