Olet tässä:  / Arkisto 2013 / Koulukiusaaminen / Lapsen ja nuoren masennus / (9.4.2013) Koulun pelisäännöt selviksi

(9.4.2013) Koulun pelisäännöt selviksi

 Luokanopettajaliiton tiedote

Haalarimerkki

Luokanopettajaliitto tukee OAJ:n vaatimuksia purkaa Helsingin opetusviraston päätöstä erottaa Alppilan yläkoulun opettaja.

Liitto katsoo asiassa toimitun yksittäisen opettajan ja koko maan opettajakunnan arkipäivän työtä vaikeuttavalla tavalla. Luokanopettajaliitto vaatii selviä pelisääntöjä koulun kurinpitokäytänteiden toteuttamisesta opettajien ja oppilaiden turvallisuuden ja koulunkäynnin varmistamikseksi.

Luokanopettajaliitto on huolissaan siitä, että myös alakouluissa oppilaiden väkivaltainen ja epäasiallinen käytös on lisääntynyt rajusti. Kymmenet opettajat ovat jatkuvasti mustelmilla oppilaiden aiheuttamien tekojen seurauksena. Pääkaupunkiseudulla tehtiin viime vuonna lähes 2000 ilmoitusta vaara- ja uhkatilanteista koulussa. Sama tilanne on lisääntymään päin myös muualla Suomessa. Opettajat saavat kokea myös solvaavaa käytöstä aivan liian usein.

Luokanopettajaliitto haluaa palauttaa opettajan ja aikuisen kunnioittamisen periaatteet kouluun ja vaatii lainsäädännön määrittelemään koulun pelisäännöt sellaisiksi, että jokaisella koulussa toimivalla on mahdollisuus turvalliseen ja asialliseen toimintaympäristöön. Yksikin väkivaltainen teko tai loukkaava käytöstilanne on liikaa.

Matti Sippola
puheenjohtaja
Luokanopettajaliitto ry

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi