Olet tässä:  / Arkisto 2013 / Koulukiusaaminen / Lapsen ja nuoren masennus / Videoita / (4.4.2013) Opettaja työntämiskohusta: Ei vaihtoehtoa, oppilas roikkui karmissa kuin hämähäkkimies

(4.4.2013) Opettaja työntämiskohusta: Ei vaihtoehtoa, oppilas roikkui karmissa kuin hämähäkkimies

alppilan_koulu

Korhonen korostaa, että Alppilan koulun ruokalassa tapahtuneesta työntämisestä ei aiheutunut oppilaalle minkäänlaista haittaa.

– Pelkään että tällainen vääryys toteutuu ja suoranainen oikeusmurha, Korhonen toteaa 45 minuuttia -ohjelman haastattelussa.

Korhonen poisti huutavan ja vastustelevan oppilaan ruokalasta työntämällä hänet ovesta ulos. Koulun rehtori tulkitsi voimakeinot liian rajuiksi ja teki asiasta tutkintapyynnön poliisille.

Korhonen itse kuitenkin kokee, että hänellä ei ollut tilanteessa mitään muuta vaihtoehtoa.

– Tämä oppilas aiheutti vaaraa ja yleistä turvattomuutta. Koitin välttää kaikkea väkivaltaa, mutta oppilas roikkui hämähäkkimiehen lailla ovenkarmeissa.

Alppilan yläasteen opettaja Antti Korhonen myöntää olevansa huolissaan siitä, että koulussa viime viikolla sattunut välikohtaus voi huomenna johtaa hänen potkuihinsa.

Katso video opettajan haastattelusta (45 min ohjelma)

3 kommenttia

 • AaaPee

  / Vastaa

  Perusopetuslaki 36 §

  ”Opetusta häiritsevä oppilas voidaan määrätä poistumaan jäljellä olevan oppitunnin ajaksi luokkahuoneesta tai muusta tilasta, jossa opetusta annetaan, taikka koulun järjestämästä tilaisuudesta.”

  Pikkasen on ”väljä” tuo kohta pykälässä.. harvemmin oppilaat lähtevät luokasta pelkällä puhumisella.. ei sitä lähdetty 70-luvulla.. eikä myöskään tänäpäivänä!!!

 • Taavi

  / Vastaa

  Jaksamista opettajalle. Jos ja kun asia on noin mennyt, niin hienosti opettajalta toimittu. Sääli jos oma yhteisö ei tue opettajaa tuossa tilanteessa. Kouluyhteisön suuri ongelma on, että ei ole riittävästi yhteisöllisyyttä. Jos työntekijät/esimiehet ovat eri mieltä säännöistä, rajoista ja malleista kuinka toimia, eivät ne välity oppilaillekaan selkeinä…

 • Marjo

  / Vastaa

  Pikkasen taisi olla ylilyönti rehtorilta, ei nuoret enää paljoa sanomisia usko. ”Perseestä kiinni” ja ulos luokasta jos ei olla kunnolla. Oletus on, että että tässä tapauksessa kyseessä oli naisrehtori?

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi