Olet tässä:  / Koulukiusaaminen / Lapsen ja nuoren masennus / Peruskoulu / Uutiset 2018 / (19.10.2018) Opetushallitukselta linjaus: Kouluissa ei ensi vuonna puhuta tytöistä ja pojista

(19.10.2018) Opetushallitukselta linjaus: Kouluissa ei ensi vuonna puhuta tytöistä ja pojista

Opetushallituksen oppaassa kehotetaan muun muassa keksimään vaihtoehtoja nimityksille ”virkamies” ja ”lakimies”.

Perusopetus uudistuu ensi vuoden alussa entistä sukupuolitietoisempaan suuntaan, käy ilmi Opetushallituksen julkaisemasta oppaasta.

Ensimmäisenä asiasta kertoi Helsingin Sanomien Nyt-liite.

Ensi vuoden alusta lähtien jokaista peruskoulua velvoitetaan laatimaan tasa-arvosuunnitelma ja lisäksi valvomaan sen toteutumista. Velvoite perustuu tasa-arvolakiin ja yhdenvertaisuuslakiin.

 

Ne velvoittavat oppilaitoksia edistämään sukupuolten välistä tasa-arvoa ja ehkäisemään eriarvoistumista läpi opetussuunnitelman.

Tätä varten Opetushallitus julkaisi kouluille oppaan (pdf) jonka tarkoituksena on herättää pohtimaan suomalaisen yhteiskunnan tasa-arvon puutteita ja perusopetuksen keinoja muuttaa valitsevaa tilannetta.

Oppaassa kouluille annetaan useita käytännön ehdotuksia aina esiopetuksesta lähtien. Esimerkiksi oppilaita ei pitäisi kutsua vain ”tytöiksi” tai ”pojiksi”, vaan puhutella näitä nimillä.

Lue koko artikkeli Iltasanomien sivuilta

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi