Olet tässä:  / Lapsen ja nuoren masennus / Peruskoulu / Uutiset 2018 / (16.9.2018) Poika luki kirjaa koirasta, jota lyötiin – purskahti itkuun kesken koulutunnin ja sanoi, että häntä pahoinpidellään kotona

(16.9.2018) Poika luki kirjaa koirasta, jota lyötiin – purskahti itkuun kesken koulutunnin ja sanoi, että häntä pahoinpidellään kotona

Vanhemmat tuomittiin pahoinpitelystä kuuteenkymmeneen päiväsakkoon. 48-vuotiaan miehen sakot ovat 840 euroa ja 43-vuotiaan naisen 360 euroa.

Molemmille lapselleen kummankin tuomitun tulee maksaa korvausta kivusta ja särystä 400 euroa eli yhteensä kaikkiaan 1 600 euroa.

Vanhemmat kiistivät rikokset. He eivät ole pahoinpidelleet lapsiaan, mutta heidän on joitakin kertoja ollut pakko mennä lastensa väliin näiden tapellessa keskenään.

Käräjäoikeus piti vanhempien kertomusta sinänsä mahdollisena. Silti pojan kertomus oli uskottavampi. Pojan kertomus oli pysynyt alusta saakka muuttumattomana. Oikeus ei nähnyt syytä, miksi poika olisi spontaanisti valehdellut.

Purskahti itkuun kuulemisessa

Pojan kertomus oli yksityiskohtainen. Vanhemmat olivat lyöneet häntä useita kertoja kasvoihin ja käsiin sekä nipistäneet toistuvasti kasvoihin, käsiin ja jalkoihin.

Poikaa oli pahoinpidelty muun muassa hänen tapeltuaan toisten lasten kanssa tai kun koulusta oli kantautunut huonoja uutisia. Isältä oli ”mennyt hermot”.

Poika katsoi, että häntä oli pahoinpidelty liikaa. Hän kertoi pelkäävänsä isäänsä.

Poika otti asian hyvin vakavasti. Hän alkoi itkeä poliisin järjestämässä kuulemistilaisuudessa.

Pikkusisarta ei pystytty kuulemaan rikostutkinnassa hänen kielellisen kehittymättömyytensä vuoksi. Isoveljen mukaan siskoa oli pahoinpidelty tilanteissa, joissa tämä ei kuunnellut vanhempiaan.

Lääkärit tutkivat pojan. Pojan näyttämistä paikoista havainnoimat pienet ihomuunnokset sopivat nipistämisen aiheuttamiseksi, joskaan havainnot eivät suoraan todista pahoinpitelyjä tapahtuneiksi.

– Iltalehti / Petri Paloheimo

Lue koko artikkeli täältä

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi