Olet tässä:  / Arkisto 2013 / Lapsen ja nuoren masennus / (10.4.2013) Poliisi: Alppilan opettajaa ei syytä epäillä rikoksesta

(10.4.2013) Poliisi: Alppilan opettajaa ei syytä epäillä rikoksesta

antti_korhonen

Alppilan yläasteen opettajaa koskeva pahoinpitelyepäily viedään syyttäjän käsiteltäväksi. Näin toimintaan yleisen edun nimissä, vaikka tapaus ei poliisin arvion mukaan täytäkään pahoinpitelyrikoksen tunnusmerkkejä.

Tutkinnanjohtaja Outi Petersohn Helsingin poliisista sanoo, että hän itse olisi ollut valmis tekemään asiassa ns. poliisipäätöksen ja lopettamaan tutkinnan. Asian saaman valtavan julkisuuden takia, se päätettiin kuitenkin viedä syyttäjälle.

– Näin saamme oikeuslaitoksen riippumattoman arvion ja asiasta tulee ennakkotapaus, Petersohn perustelee.

Tapaus käsitellään nopeasti. Poliisi kuulee ensin koulun ruokalassa olleita oppilaita ja opettajia. Syyttäjän ratkaisu saataneen huhtikuun aikana.

Alppilan yläkoulusta jupakan takia erotetulla opettajalla Antti Korhosella ei ole poliisin mukaan aikaisempaa rikostaustaa. Tutkintapyynnön hänen toimistaan teki koulun rehtori, jota poliisi ei aio kuulla.

Outi Petersohn toivoo, että jatkossa vastaavanlaiset tapaukset käsiteltäisiin koulun sisällä. Mikäli kaikki kärhämät tulisivat poliisin tutkittavaksi, ruuhkauttaisi se tutkinnan pahoin.

Opettajien ammattijärjestö OAJ on kertonut, että pelkästään Helsingissä tulee vuosittain ilmi noin 400 vastaavantyyppistä tapausta.

1 kommentti

  • Keppiä

    / Vastaa

    Siis päätäville tahoille.. taitaa olla niin että opetusviraston täytyy perua tuo irtisanominen tai sitten ei!

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi