Olet tässä:  / Arkisto 2012 / Koulukiusaaminen / (3.8.2012) Lapsellekaveri.fi lapsiperheiden avuksi

(3.8.2012) Lapsellekaveri.fi lapsiperheiden avuksi

lapsellekaveri

Kaveria kaipaavat lapset ja nuoret saavat tukea eri järjestöjen ystävätoiminnasta. Elokuussa avattiin Suomen ensimmäinen nettisivusto, jonka avulla lapsiperheet voivat löytää uusia tuttavuuksia lähialueeltaan.

Yli puolet suomalaisista on kokenut elämässään yksinäisyyttä, mutta yksinäisyydestä ei tarvitse jäädä kärsimään itsekseen.

Suomen Punainen Risti järjestää vapaaehtoista ystävätoimintaa esimerkiksi ikäihmisille, nuorille, vangeille ja maahanmuuttajille. Erityisesti ikääntyneen väestön kasvaessa kysyntä ystävillekin on kasvanut.

– Meillä on vapaaehtoisista jatkuvasti jonkin verran puutetta. Etenkin näin syksyllä, jolloin vapaaehtoiskurssit alkavat, ilmoitamme ja rekrytoimme uusia ystäviä toimintaan mukaan, kertoo Anita Hartikka SPR:ltä.

SPR:n vapaaehtoiseksi voi päästä kuka tahansa. Ystävätoimintaa harrastavat niin teini-ikäiset kuin eläkeläisetkin. Vapaaehtoiset käyvät ystävää kaipaavien kanssa vaikka elokuvissa, kahvilla tai kävelyillä.

Kaikille löytyy kaveri

Ystävien puute on niin ikään koululaisten murheena. Noin 10 prosenttia yläkoululaisista kokee yksinäisyyttä. Mannerheimin lastensuojeluliiton Kaikille kaveri -hanke perustettiin viime vuonna. Hankkeessa on nyt viisi koulua, ja ensi vuonna mukaan tulee lisää.

– Kyllä koululta on tullut sellaista viestiä, että tälle on tarvetta. Teetimme pilottikoulun opettajille kyselyn, ja heistä yli kolmasosa vastasi, että yksinäisyys on ongelma kouluissa, toteaa MLL:n Satu Tallgren.

Kaikille kaveri -tukioppilaat auttavat sekä kasvotusten että Nuortennetti-sivustolla. Tukioppilas Kia Kivisilta on saanut pelkästään positiivisia kokemuksia toiminnasta.

– Esimerkiksi eräs yksinäiseltä ja ujolta vaikuttanut tyttö kysyi Nuortennetissä, miten voisi löytää ystäviä, joten annoin hänelle muutamia vinkkejä. Parin viikon päästä häneltä tuli viesti, että oli aloittanut uuden harrastuksen ja saanut ystäväpiirin sitä kautta. Se oli oikein mukava kuulla!

Lapsiperheiden nettideittipalvelu

Elokuussa otettiin käyttöön Suomen ensimmäinen lapsiperheille tarkoitettu nettipalvelu lapsellekaveri.fi. Nettisivuston äiti Hannamari Auvisen mukaan idea sivustoon syntyi omien kokemusten kautta, kun perheen kaikille lapsille ei löytynyt kavereita naapurustosta.

– Netissä on kymmeniä deittipalveluita on sinkuille, mutta tällaisia palveluita ei ole ennen ollut lapsiperheille. Sivuston avulla esimerkiksi kotiäidit voivat löytää hiekkalaatikko- tai päiväkävelyseuraa, mikäli eivät tunne lähialueeltaan muita lapsiperheitä.

Nettisivuston avulla äidit voivat etsiä lapsille kavereita tai käydä vaikka lastenvaatekauppaa muiden vanhempien kanssa.

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi