Olet tässä:  / Arkisto 2012 / Koulukiusaaminen / (12.1.2012) Opettajia kiusataan lähes joka neljännessä koulussa

(12.1.2012) Opettajia kiusataan lähes joka neljännessä koulussa

opettaja_liitutaulu

Opettajat joutuvat kiusaamisen kohteiksi lähes joka neljännessä suomalaiskoulussa. Tämä käy ilmi Turun Sanomien rehtoreille tekemästä kyselystä. Kyselyssä kiusaamisella tarkoitettiin sekä opetushenkilökunnan välistä että oppilaiden tai heidän vanhempiensa opettajiin kohdistamaa kiusaamista.

Suomen Rehtorit ry:n puheenjohtajan Ari Pokan mukaan ongelmia on erityisesti kodin ja koulun välisessä vuoropuhelussa.   – Kodit kokevat olevansa koulujen asiakkaita, ja vaatimukset koulua kohtaan ovat valtavat. Koulut taas syyllistyvät jargoniin eli vanhempien kanssa olisi opittava argumentoimaan selväsanaisemmin, Pokka ehdottaa. ´

Rehtoreilta kysyttiin myös mielipidettä oppilaisiin kohdistuvasta kiusaamisesta. Kysely osoitti, että peräti 76 prosenttia rehtoreista kokee, että heidän koulunsa oppilaat joutuvat kiusatuiksi.   Turun Sanomien kysely paljasti lisäksi, että joka seitsemäs rehtori pelkää oman oppilaitoksensa lakkauttamisen puolesta.

Viime vuosina peruskouluja on suljettu noin sadan koulun vuosivauhdilla. Tällä hallituskaudella lakkautuksia on luvassa myös lukioverkkoon.   – Suurin syy on se, että vuoteen 2015 mennessä toisen asteen ikäluokassa on noin 18 000 opiskelijaa vähemmän kuin nyt. Lukioiden osalta se tarkoittaa 8 000–9 000 opiskelijaa.

– Näin iso pudotus väistämättä vaikuttaa lukioverkkoon, pohtii johtaja Eeva-Riitta Pirhonen opetus-ja kulttuuriministeriön yleissivistävän koulutuksen yksiköstä.   Kysely toteutettiin loppuvuonna 2011 ja se suunnattiin yleissivistävää koulutusta tarjoavien oppilaitosten rehtoreille. Kyselyyn vastasi 348 rehtoria eri puolilta maata.

Asiasta kertoi Turun Sanomat

1 kommentti

  • Koulukiusattu

    / Vastaa

    Rehtoreilta kysyttiin myös mielipidettä oppilaisiin kohdistuvasta kiusaamisesta. Kysely osoitti, että peräti 76 prosenttia rehtoreista kokee, että heidän koulunsa oppilaat joutuvat kiusatuiksi.

    Turun Sanomien kysely paljasti lisäksi, että joka seitsemäs rehtori pelkää oman oppilaitoksensa lakkauttamisen puolesta.

    Herääkin kysymys mikä mennyt pieleen jos 76% Rehtoreista tiedostaa kiusaamise. Onko asiat ratkottu? Jos koulu ei pysty puuttumaan kiusaamiseen joutaa sellainen koulu lopettaakkin. Kun koulu pakko pitäisi olla myös Kunnan velvollisuus huolehtia lapsen fyysisestä koskemattomuudesta koulupäivänaikana

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi