Olet tässä:  / Arkisto 2009 / Kauhajoen kouluammuskelu / Koulukiusaaminen / (13.2.2009) Kouluväkivalta kuriin laajoilla uudistuksilla

(13.2.2009) Kouluväkivalta kuriin laajoilla uudistuksilla

Valtakunnallinen

Kouluväkivaltaa torjutaan Suomessa nyt laajalla rintamalla. Kouluväkivallan ehkäisemiseksi, varautumisen parantamiseksi ja jälkihoidon tehostamiseksi on käynnistetty lukuisia toimenpiteitä. Järeimpiin toimiin kuuluu ehdotus murhan ja törkeän pahoinpitelyn valmistelun kriminalisoinnista ja sisällyttämisestä rikoslakiin.

Tekeillä on muitakin lakimuutoksia. Parhaillaan selvitetään poliisin oikeutta saada tietoa rikosten valmistelusta verkkoympäristössä.

Sisäisen turvallisuuden ministeriryhmä käsitteli perjantaina eri hallinnonalojen käynnistämiä toimia sisäministeri Anne Holmlundin (kok) johdolla. Uudistuksilla on tarkoitus estää Jokelan ja Kauhajoen kaltaiset tapahtumat.

Kouluihin uudet pelastussuunnitelmat ja turvakortti

Esimerkiksi koulujen turvallisuutta parannetaan uusimalla koulujen pelastussuunnitelmat. Pelastussuunnitelmiin sisällytetään nyt myös uudet uhkat. Kouluille, poliisille ja pelastustoimelle annetaan uudet uhkatilanteita koskevat toimintaohjeet.

Myös korkeakoulujen turvallisuutta aiotaan parantaa ja henkilökunnalle lanseerataan turvakortti.

Lue koko artikkeli YLE:n verkkosivuilta

Arkisto:

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi