Olet tässä:  / Arkisto 2009 / (12.2.2009) MTV3: Opettajia uhkaillaan useasti

(12.2.2009) MTV3: Opettajia uhkaillaan useasti

Valtakunnallinen

Suuri osa yläasteiden opettajista on joskus kokenut häirintää tai väkivaltaa oppilaiden taholta. Erityisesti loukkaava käytös opettajia kohtaan on yleistä, ilmenee Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen (OPTL) tuoreesta selvityksestä.

Lukuvuoden 2007-2008 aikana 45 prosenttia yläasteiden opettajista koki vähintään kerran loukkaavaa käytöstä oppilaan taholta. Väkivallan uhkaa koki seitsemän prosenttia, väkivaltaa neljä prosenttia ja seksuaalista häirintää kolme prosenttia opettajista.

Tulokset ovat kuitenkin OPTL:n mukaan samankaltaiset kuin vuonna 1997 tehdyssä vastaavassa tutkimuksessa. Häirinnän ja väkivallan yhteismäärä on vuosikymmenen sinänsä pysynyt melko vakaana, mutta väkivalta ja sillä uhkaaminen on yleistynyt.

Häirintäsoittoja ja omaisuuteen kohdistuneita vahingontekoja oli kokenut 11 prosenttia lukuvuoden aikana. Joskus uransa aikana tällaista oli kokenut vieläkin useampi.

Fyysistä väkivaltaa esiintyi eritoten tilanteissa, joissa oppilas ei halunnut toimia opettajan ohjeiden mukaan tai joissa opettaja huomautti oppilaalle epäasiallisesta käytöksestä. Näin tapahtui myös tilanteissa, joissa opettaja oli mennyt väliin oppilaiden keskinäiseen kiistaan tai rauhoittamaan muuten aggressiivisesti käyttäytyvää oppilasta.

Lue koko artikkeli MTV3:n verkkosivuilta

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi