Olet tässä:  / Koulujen lakkautus / Uutiset / Björnin perheen lapsilta lähti kyläkoulu, ja heidät ohjattiin keskustan kouluun – naapurikunta otti oppilaat ja maksoi osan koulumatkoistakin

Björnin perheen lapsilta lähti kyläkoulu, ja heidät ohjattiin keskustan kouluun – naapurikunta otti oppilaat ja maksoi osan koulumatkoistakin

Kuntien on pakko verkostoitua, jotta ne pystyvät järjestämään perusopetuksen tulevaisuudessa. Kun Oriveden Hirsilästä lakkautettiin alakoulu, tuli Juupajoki naapurinsa avuksi.

Oheinen kuva ei liity tapaukseen

Oriveden Hirsilässä perheet olivat viime vuonna valinnan edessä. Oma kyläkoulu lakkaisi kevään jälkeen, ja lasten pitäisi aloittaa syksy toisessa koulussa. Oriveden kaupunki määritteli uudeksi lähikouluksi keskustakoulun kahdeksan kilometrin päässä.

Sitten Annukka Björn Hirsilän vanhempainyhdistyksestä keksi ottaa yhteyttä Juupajoen kuntaan.

– Juupajoki tuli tosi hyvin vastaan näissä kouluasioissa. Siellä tartuttiin heti toimeen, kun aloimme kysellä, olisiko mahdollista saada lapsia sinne puolelle kouluun, Annukka Björn kertoo.

Björnin kaksi lasta ja parikymmentä muuta hirsiläläistä käyvät nyt koulua Juupajoella. Koulumatkaa kertyy kymmenkunta kilometriä. Naapurikunta tarjosi tukeaan taksikyyteihin, vaikka mitään velvollisuutta siihen ei olisi ollut.

Björnin mukaan monessa perheessä juuri koulukuljetukset olivat ratkaiseva asia.

– Maksamme kyydeistä vain pienet kannatusmaksut, yhdestä lapsesta 20 euroa kuukaudessa. Ja vaikka olisi montakin lasta kuljetettavana, hinta on vain 30 euroa kuukaudessa kaikilta yhteensä, hän kertoo.

Lue koko juttu YLE verkkosivuilta

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi