Olet tässä:  / Uutiset 2014 / (11.12.2014) Seinäjoen lyseon kouluruualle tunnustusta

(11.12.2014) Seinäjoen lyseon kouluruualle tunnustusta

lyseo_ruoka

Ammattikeittiöosaajat ry on myöntänyt Seinäjoen lyseolle Kouluruokadiplomin ravitsemuksellisesti, kasvatuksellisesti ja ekologisesti kestävän kouluruokailun edistämisestä.

Diplomikouluissa huolehditaan kouluruokailulle asetettujen ravitsemus-, terveys- ja tapakasvatustavoitteiden toteutumisesta. Ammattikeittiöosaajat ry:n myöntämän Kouluruokadiplomin ansaitakseen koulun on läpäistävä kouluruokadiplomi.fi-sivuston 45-kohtainen kysymyspatteristo.

– Kysymyksissä testataan kouluruoan ravitsemuslaadun lisäksi ruokailutilanteen sujuvuutta, keittiön ja kouluyhteisön kestäviä toimintatapoja sekä ruokailun sosiaalista ja kasvatuksellista ulottuvuutta, kertoo Kouluruokadiplomi-hankkeen projektipäällikkö Virpi Kulomaa.

Seinäjoen lyseossa on jo vuosia toiminut ruokailutoimikunta, johon kuuluu edustajia oppilaista, opettajista ja keittiöhenkilökunnasta. Toimikunta ratkoo kouluruokailua koskevia asioita ja pyrkii saamaan ruokailun sujuvaksi ja toimivaksi. Samalla keräämme ruokailijoilta kehittämisaloitteita, jotta nykysäädösten mukaisesti pystyisimme yhdessä saamaan palvelun mahdollisimman hyväksi.

Viimeksi muun muassa koulun suuren oppilasmäärän vuoksi ruokalaan saatiin ylimääräinen ruokailulinjasto, jotta jonot eivät muodostuisi mahdottoman pitkiksi.

Asiasta kertoi Ilkka-lehti

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi