Olet tässä:  / Arkisto 2011 / Koulukiusaaminen / (2.9.2011) Kemin koulut kärsivät ohjaajapulasta

(2.9.2011) Kemin koulut kärsivät ohjaajapulasta

ohjaaja

Kemin koulut ovat helisemässä huonon koulunkäyntiohjaajatilanteen kanssa. Kouluista on leikattu tänä syksynä yhdeksän koulunkäyntiohjaajan tointa.

Ohjaajilla on entistä vähemmän aikaa erityistä tukea ja ohjausta tarvitseville koululaisille, vaikka yhä useampi oppilas tarvitsee henkilökohtaista apua.

Lapsilla on aikaisempaa enemmän keskittymisongelmia, kielellisiä hankaluuksia ja vuorovaikutusvaikeuksia, mutta he pystyvät kuitrenkin käymään tavallista koulua henkilökohtaisen opetus-tai oppimissuunnitelman ja koulunkäyntiohjaajan avustuksella.

– Ohjaajat eivät ole kahvin keittäjiä tai monistajia, vaan todellinen apu oppilaalle ja opettajalle, Sauvosaaren koulunjohtaja Heli Veijola sanoo.

Vähäinen koulunkäyntiavustajien määrä näkyy yleisen luokka-avustajan puutteena. Ohjaajan apua riittää enää vain niille oppilaille, jotka sitä kaikkein eniten tarvitsevat.

Ilman ohjaajia monen aineen opiskelu hidastuu. Kun avustaja ei ole tunnilla mukana, jää opettajalla vähemmän aikaa opettamiseen.

– Ymmärrän, että rahaa ei ole ja sinkua pitää. Ei ole kuitenkaan mitään järkeä ottaa apua pois sieltä, missä se on halpaa ja ennaltaehkäisevää,Veijola sanoo.

Asiasta kertoi Pohjolan Sanomat

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi