Olet tässä:  / Arkisto 2011 / Lapsen ja nuoren masennus / (13.9.2011) Syyte Loikalan Kartanon työntekijöille – Lapsi käärittiin mattoon

(13.9.2011) Syyte Loikalan Kartanon työntekijöille – Lapsi käärittiin mattoon

Heidi-Rauha

Lastenkodin työntekijöitä epäillään 15-vuotiaan pahoinpitelystä. Loikalan kartanon kaksi miestyöntekijää vastaa tänään pahoinpitelysyytteisiin Kymenlaakson käräjäoikeudessa. Miehiä syytetään 15-vuotiaan pojan kurituksesta, jonka epäillään tapahtuneen helmikuussa 2010.

Loikalan kartano Iitissä on erityislastensuojeluyksikkö ongelmanuorille. Poika saapui kartanoon vain hieman ennen hämäriä tapahtumia. Iltalehden tietojen mukaan hoitajien epäillään kuristaneen poikaa ja sulloneen tämän maton sisälle. Laitoksen johtaja Heidi Rauha kiistää, että mitään tällaista olisi tapahtunut.

-Asiasta kertoi Iltalehti

Aiheesta lisää

1 kommentti

 • Sointu Harju

  / Vastaa

  Terveiset päättäville viranomaisille ja poliitikoille!

  Loikalan kartanon lastenkoti on suljettava välittömästi.
  Vastaavia sijoituslaitoksia löytyy runsaasti ympäri Suomea joissa lasten ja nuorten elämä traumatisoidaan lopullisesti.

  Tämä on fakta ja tabu josta vaietaan tietoisesti! Sijoitettujen lasten vanhemmille luvataan mm. että heidän lapsensa saavat tarvittavaa terapiaa ja tukea sekä hyvää kodinomaista hoitoa.Puitteet ovat upeat, mutta totuus karmea.

  Aniharva näistä sijoitetuista sekä pakkohuostaanotetuista lapsista pääsee myöhemmin nk. normaaliin yhteiskuntakelpoiseen elämään.

  Laitossijoituksesta usean vuoden oikeustaistelun jälkeen poispäästyään sijoitetut lapset ja nuoret ovat jo hyvin traumatisoituneita ja minävaurioisia sekä moniongelmaisia.

  Oma koulukiusattu tyttäreni pakkohuostaanotettiin 11 vuotiaana reippaana lahjakkaana urheilijalupauksena ja jälkikäteen seuraukset ovat erittäin vahingolliset ja traumaattiset.

  Terapiaa ei annettu koko kuuden vuoden sijoitusaikana ja nyt jälkikäteen tilanne on ajautunut täydelliseen umpikujaan.

  Toivottavasti jatkossa nk. päättävässä asemassa olevien viranomaisten omat lapset jotka yleensä ikävä kyllä ovat myös pahimpia ”koulukiusaajia” (tätä ei voi yleistää) joutuvat jatkossa kokemaan itse tekojensa karmeat seuraamukset jolloin heidät sijoitetaan muutamaksi vuodeksi laitossijoitukseen.

  Jospa heidän ymmärrys tätä kautta avartuisi edes hiukan …. samoin kuin itse päättäjien tietoisuus. Käsi sydämelle !!!

  Nimimerkillä kokemusta on !!! ”Koulukiusatun tytön äiti”

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi