Olet tässä:  / Koulukiusaaminen / Lapsen ja nuoren masennus / Uutiset 2018 / (28.8.2018) Hengenvaarallinen kiusaamistapaus Kotkassa: 15-vuotias pakotettiin pitämään vuotavia paristoja suussa

(28.8.2018) Hengenvaarallinen kiusaamistapaus Kotkassa: 15-vuotias pakotettiin pitämään vuotavia paristoja suussa

Poika oli sairaalassa yön yli tarkkailussa ja on päässyt tänään kotiin. Äidin mukaan sairaala on tehnyt asiasta ilmoituksen poliisille, sillä kyseessä on erittäin vakava kiusaamistapaus.

Kotkassa sattui maanantaina järkyttävä koulukiusaamistapaus, jossa yhdeksäsluokkalainen poika pakotettiin syömään hevoskastanjoita. Lisäksi pojan suuhun laitettiin paristoja.

Pojan äiti kertoo, että poika ei ollut nielaissut paristoa, mutta paristot olivat vuotaneet suuhun ja sitä kautta muualle elimistöön. Pojalle syötetyt hevoskastanjat ovat puolestaan myrkyllisiä, eivätkä ne ole syömäkelpoisia.

Poika oli tapauksen jälkeen mennyt terveydenhoitajan puheille, joka oli lähettänyt pojan keskussairaalaan. Sairaalassa poika joutui tähystysleikkaukseen, jonka tarkoituksena oli selvittää, kuinka vakavat vammat paristoista on aiheutunut muun muassa ruokatorveen ja mahalaukkuun.

– Mihinkään ei ollut onneksi syöpynyt reikiä, mutta sisäelimet olivat punaiset ja ärtyneet ympäriinsä. Selvittiin säikähdyksellä.

Tapauksesta järkyttynyt äiti on hyvillään, ettei pojalle jäänyt vakavia vammoja, vaikka mahdollisuudet suureen vahinkoon olivat olemassa.

– Olisi voinut käydä todella huonosti. Olisi voinut lähteä henki tai hän olisi voinut joutua letkuruokintaan loppuelämäkseen.

Rikosilmoitus poliisille

Äidin mukaan kiusaaminen on alkanut kolmannelta luokalta ja jatkunut tähän päivään saakka. Koskaan aikaisemmin tilanne ei ole edennyt näin pahaksi. Äidin mukaan koulu ei ole puuttunut kiusaamiseen tarpeeksi.

– Aina näitä kiusaajia vähän puhutellaan, mutta homma jatkuu ihan samanlaisena. Tämä on niin sanottu kiva koulu, äiti kertoo.

Lue koko artikkeli Iltalehden sivuilta

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi