Olet tässä:  / Koulujen lakkautus / Peruskoulu / Uutiset 2018 / (4.9.2018) Savonlinnan valtuusto päätti: Kaikki koulut säilyvät

(4.9.2018) Savonlinnan valtuusto päätti: Kaikki koulut säilyvät

Valtuusto teki päätöksen kaupunginhallituksen esityksen mukaan. Äänestyksessä hävisi esitys, jonka mukaan olisi tehty kokonaisselvitys kaupungin palveluverkosta ja palattu koulukysymykseen vasta sen jälkeen.

Savonlinnan kaupunginvaltuusto päätti maanantaina, että mitään kouluja ei lakkauteta ja kyläkoulujen 25 oppilaan turvaraja säilytetään. Valtuuston enemmistö halusi antaa kaikille kylille muutaman vuoden aikaa kääntää väestökehityksensä suuntaa.

Päätös syntyi äänin 30—21. Päätös oli kaupunginhallituksen esityksen mukainen.
Äänestyksessä hävisi ensin keskustan ryhmäpuheenjohtajan Karoliina Helanderin (sd.) esitys, jonka mukaan kaupunki tilaisi puolueettomalta, ulkopuoliselta taholta selvityksen kaupungin palvelurakenteesta.

Helanderin esittämä selvitys olisi kattanut kouluverkon lisäksi muut tarpeelliseksi katsotut palvelu- ja hallintorakenteen selvitykset.

Helanderin esityksen mukaan vasta rakenneselvityksen valmistuttua olisi päätetty kouluverkosta.

Helander huomautti, että hän ei aikaisemmin pitänyt tarpeellisena ulkopuolisen konsultin palkkaamista, koska asiat saatiin selville omien virkamiesten voimin.

— Tilanne on nyt toinen, koska suuri osa luottamushenkilöistä ei näytä luottavan omien virkamiesten laskelmiin, Helander sanoi.

Kun Helanderin esitys selvityksen tekemisestä oli hävinnyt äänin 30—21, hän esitti hylättäväksi kaupunginhallituksen esitystä, jonka mukaan kaikki koulut säilytetään.

Esityksiään Helander perusteli kaupungin taloudellisella tilanteella sekä huolella opetuksen laadusta.

— Savonlinnan kyläkouluissa on hyvää opetusta, koska opettajat ovat huippuyksilöitä. Mutta miten varmistetaan, että jatkossakin kaikissa kahden opettajan kouluissa on kaksi huippuyksilöä, Helander kysyi.

Helander muun muassa korosti, että oppilaan etu on saada harjoittaa esimerkiksi liikunnallisia taitojaan samanikäisten lasten kanssa.

Keskustan ryhmäpuheenjohtaja Reima Härkönen sanoi, että Helanderin esittämän palvelurakenneselvityksen aika on vasta sitten, jos sote-uudistuksen myötä kaupungin toimenkuva menee uusiksi.

  • Lue koko artikkeli Itä-Savo verkkolehdestä

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi