Olet tässä:  / Koulujen lakkautus / Peruskoulu / Uutiset / Uutiset 2023 / Kemin kouluverkkokysely ohjaili vastaajia voimakkaasti

Kemin kouluverkkokysely ohjaili vastaajia voimakkaasti

Edellisen kerran Kemin kaupunki järjesti verkossa kyselyn varhaiskasvatus- ja kouluverkosta elokuussa 2020. Silloinkin kyselyssä oli samoja ongelmia.

Kuvassa Karihaaran koulu 1-9 lk., joka uudessa koulu-uudistuksessa muuttuisi 1-6 lk. kouluksi

Lähetin silloin kuntalaisena kirjeen valtuustolle, kaupunginhallitukselle ja asiasta vastaaville viranhaltijoille. Tiedän, että en ollut ainoa, joka otti asiaan samalla tavalla kantaa.

Kuten silloinkin totesin, itselleni tärkeintä ei ole kyselyn lopputulos, eikä edes koulujen määrä Kemissä. Nykyisessä tilanteessa on pakko hyväksyä se, että muutoksia tulee.

Ongelma on kuitenkin siinä, että kysely rakennettiin jo kaksi vuotta sitten räikeästi niin, että kyselystä kävi selväksi lomakkeen suunnittelijan tavoite. Kemistä haluttiin vähentää alakouluja sekä keskittää yläkoulut yhteen paikkaan keskustaan. Tälläkin kertaa kysely kertoo samasta tavoitteesta.

Vuonna 2020 myös rehtorit ottivat kantaa tilanteeseen. Heidän näkemyksensä oli, että Syväkankaan ja Karihaaran koulut jatkaisivat yhtenäiskouluina.

Näin eduskuntavaalien alla puhutaan mielellään yhtäältä siitä, kuinka asiantuntijoita pitää kuulla päätöksenteossa. Toisaalta mielellään korostetaan kansalaisten mielipiteen merkitystä.

Toteutuuko Kemin kouluverkon suhteen kumpikaan tavoite tällä hetkellä?

Kirjoittaja: Matti Nikkilä

Tästä linkistä koko artikkeli (Lounais-Lappi)

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi