Olet tässä:  / Uutiset 2014 / (7.11.2014) Ainakin viisi teiniraskautta syksyn aikana: Koulussa teiniraskauksien suma – koulu epäilee tv-sarjoja

(7.11.2014) Ainakin viisi teiniraskautta syksyn aikana: Koulussa teiniraskauksien suma – koulu epäilee tv-sarjoja

korkalovaaran_koulu

Liian monta aborttia. Lapin keskusssairaalan naistenklinikan ylilääkäri Katja Hämeenoja otti yhteyttä Korkalovaaran kouluun, kun huomasi raskaudenkeskeytysten yleistyneen hälyyttävästi yhdeksäsluokkalaisten keskuudessa.

 

Korkalovaaran koulun rehtori Heikki Ervast ei ollut uskoa korviaan, kun Lapin keskussairaalan naistenklinikan ylilääkäri Katja Hämeenoja soitti hänelle viime viikolla.

 

Koulun neljälle yhdeksännen luokan tytölle oli tehty syksyn aikana raskauden keskeytys. Lisäksi yksi saman ikäinen tyttö on edelleen raskaana.

”Ylilääkäri otti meihin yhteyttä erittäin huolestuneena, ja syystäkin. Näyttää siltä, että ainakin meidän koulun tyttöjen keskuudessa on meneillään jonkinlainen teiniraskausbuumi”, Ervast sanoo.

Rehtorilla oli jo ennen puhelua tieto raskaana olevasta tytöstä, joka aikoo pitää lapsen, samoin yhdestä mahdollisesta keskeytyksestä. Nämä kaksi tapausta ovat jo yksinään aiheuttaneet huolta, mutta uusi tieto ilmiön laajuudesta järkytti.

”Näin suuri määrä on poikkeuksellinen ja erittäin huolestuttava. Vielä huolestuttavammaksi tilanteen tekee se, että keskusteltuani muun muassa nuorisotilojen ohjaajien kanssa selvisi, että tapauksia saattaa olla vielä enemmänkin”, Ervast kertoo.

Koska tytöt ovat kaikki saman koulun oppilaita, on sekä koululla että keskussairaalassa herännyt vahva epäilys siitä, että taustalla on joku nuorten yhteinen juttu.

”Voiko esimerkiksi näillä television Teiniäidit- ja Erilaiset äidit -ohjelmilla olla vaikutusta, sitä täällä nyt pohditaan”, Ervast sanoo.

Korkalovaaran koulun 8.- ja 9.-luokkalaisille ja heidän vanhemmilleen on tiedotettu tilanteesta, ja heitä on kehotettu keskustelemaan siitä.

Alaikäisten raskauksista tai niiden keskeytyksistä ei ilmoiteta automaattisesti edes nuoren vanhemmille. Tässä tilanteessa naistenklinikalla kuitenkin päätettiin ottaa yhteyttä kouluun, nimiä tietenkään mainitsematta.

Lue koko artikkeli Uusi Rovaniemi verkkolehdestä

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi