Olet tässä:  / Uutiset 2014 / (14.8.2014) ”Miksei koululaitos muutu, vaikka maailma muuttuu?” – opettaja luopui kokonaan pulpeteista

(14.8.2014) ”Miksei koululaitos muutu, vaikka maailma muuttuu?” – opettaja luopui kokonaan pulpeteista

Herää, koulu! -pamfletin kirjoittanut opettaja Maarit Korhonen kaipaa koulujärjestelmään kunnon remonttia. Omassa luokassaan Korhonen on jo muuttanut opetustapoja ja poistanut pulpetitkin luokasta.

ei_pulpettia

Ei yhtään pulpettia. Sen sijaan muutama sohva, keinutuoli, tv-tuoli, säkkituoli ja toimistopöytiä, joiden ympärillä on korkeaselkäisiä, pehmustettuja toimistotuoleja. Säkkituoli isohkon huonepalmun katveessa, keinutuolin ylle laskeutuu vehreä riippukasvi.

Sellainen on opettaja Maarit Korhosen luokka turkulaisessa Runosmäen koulussa.

– Sanoin luokassa, että olen miettinyt, pitäisikö viedä pulpetit pois. Silloin ensimmäinen oppilas nousi ylös, otti kiinni pulpetista ja kysyi, minne viedään, Korhonen kertoo oppilaiden reaktioista.

– Se oli kuin orjaliikkeen vapautushetki. En ole koskaan nähnyt niin suurta riemua kuin silloin, kun lapset kantoivat pulpetteja ulos. Ei edes diskon järjestäminen yltänyt samaan.

Pulpettien tilalle saatiin nopeasti toimistopöytiä ja pyörällisiä toimistotuoleja. Vanhemmat auttoivat vanhojen sohvien ja nojatuolien hankinnassa.

– Soitin Opetushallitukseen ja kysyin, miten laillista tämä on. Sieltä sanottiin, että Opetushallitus ei vaadi pulpetteja, ei kirjoja, ei kokeita, että ihan vapaasti siitä vaan, Korhonen muistelee.

Lue koko artikkeli YLE:n verkkosivuilta

1 kommentti

  • Olga

    / Vastaa

    Kuvasta kyllä näkyy, että lapsille tulee selkäongelmia. Onko opettaja itse yrittänyt työskennellä lattialla?. Minulla on opettajan kokemusta 30 vuotta ja olen sitä mieltä, että täytyy ensisijaisesti olla huolissa lapsen ergonomiasta ja terveydestä, hygieniasta.

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi