Olet tässä:  / Lapsen ja nuoren masennus / Uutiset 2014 / (19.9.2014) Aikuisen kaipuu näkyy koululuokissa – opettajan halailu voi kieliä monista asioista

(19.9.2014) Aikuisen kaipuu näkyy koululuokissa – opettajan halailu voi kieliä monista asioista

halaus

Kiireinen arki voi viedä lasten vanhempien huomion niin, että lapsi hakee sitä jolta kulta muulta turvalliselta aikuiselta, joka on usein koulun opettaja.

Opettajaa innokkaasti halaileva lapsi saattaa olla vain tottunut osoittamaan kiintymystä fyysisesti, mutta joskus taustalla saattaa olla myös läheisyydenkaipuu. Se, miten opettaja vastaa sylinkaipuuseen, riippuu henkilöstä, tilanteesta ja siitä, mitä pidetään sopivana.

Lasten ja nuorten huomionkaipuu heijastuu myös opettajiin. Omassa arjessaan kiireiset vanhemmat eivät aina ehdi ja ymmärrä antaa lapselle sellaista yhteistä aikaa, jota lapsi tai nuori kaipaa. Kouluissa tämä näkyy usein niin, että oppilas pyrkii kovasti saamaan opettajan huomion itselleen. Joskus lapset hakevat myös fyysistä läheisyyttä ja he voivat myös vaikkapa haluta halailla opettajaa.

Kuopiolainen perheiden kanssa paljon työskennellyt psykologi ja psykoterapeutti Riikka Simonaho TietoTaito Groupista arvelee, että koskettamisen kaipuutakin on, mutta yleisemmin lapset tarvitsisivat ylipäätään aikuista ja etenkin omaa vanhempaansa vahvemmin rinnalleen arjessa.

Lue koko artikkeli YLE:n verkkosivuilta

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi