Olet tässä:  / Lapsen ja nuoren masennus / Uutiset 2014 / (29.11.2014) Nuorten sairastelu käy kunnille kalliiksi – hoitopäivän hinta jopa 800 euroa

(29.11.2014) Nuorten sairastelu käy kunnille kalliiksi – hoitopäivän hinta jopa 800 euroa

halaus

Oulun kupeessa sijaitseva Lumijoen kunta on tottunut painiskelemaan lasten ja nuorten ongelmien kanssa. Kunnan parista tuhannesta asukkaasta noin 27 prosenttia on alle 15-vuotiaita.

Lumijoella on jo pitkään panostettu ennalta ehkäisevään toimintaan, sillä laitoshoidon kalliit kustannukset ovat hyvin tiedossa.

– Yksi hoitopäivä Oulun yliopistollisessa sairaalassa nuorisopsykiatrian osastolla maksaa 800 euroa. Jos yksikin nuori on siellä vaikka kuukauden, se tekee jo 24 000 euroa. Siihen 10 000 euroa lisää, niin se on jo yhden perhetyöntekijän vuosipalkka, ynnäilee Lumijoen kunnan perusturvajohtaja Marja-Leena Lehtopuu.

Lehtopuu sanoo, että perheiden ongelmat ovat lisääntyneet myös Lumijoella. Jo kesällä julkaistussa THL:n selvityksessä Lumijoki nousi kärkeen lastensuojelun avohuollon palveluita käyttävien nuorten osuudessa. Kunnan kaikista alle 18-vuotiaista lapsista ja nuorista 17,8 prosenttia eli lähes joka viides oli käyttänyt vuonna 2013 avohuollon palveluita.

– Ehkä edelleen jonkin verran lisääntymistä on tapahtunut. Meillä on paljon suuria perheitä, ja asiakkaita voi tulla paljonkin kerralla. Vanhemmuuden ongelmat ja perheiden hajoamiset näkyvät kyllä tänä päivänä. Vanhempien jaksamis- ja mielenterveysongelmat lisääntyvät ja lapsiperheiden ahdinko nousee, Lehtopuu miettii.

Lue koko artikkeli MTV:n verkkosivuilta

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi