Olet tässä:  / Lapsen ja nuoren masennus / Uutiset 2014 / (29.11.2014) Heinola teki historiallisen liikkeen lastensuojelussa – Miljoona säästö!

(29.11.2014) Heinola teki historiallisen liikkeen lastensuojelussa – Miljoona säästö!

Heinolassa sijoitetaan aiempaa vähemmän lapsia kodin ulkopuolelle. Kaupunki säästää nyt noin miljoona euroa vuosittain verrattuna parin vuoden takaisiin lastensuojelumenoihin.

Vielä pari vuotta sitten Heinolan lastensuojelu paini isojen pulmien kanssa. Menot olivat kasvaneet roimasti ja huostaanottoja oli paljon.

Huostaanottotilastoissa Heinola on ollut aina ennen Suomen kärkisijoilla.

Vuonna 2012 lastensuojelun menot olivat Heinolassa 3,5 miljoonaa. Viime vuonna luku oli noin miljoona euroa vähemmän. Tärkeämpää on kuitenkin se, että perheitä autetaan ennen kuin tilanne kriisiytyy täysin, muistuttaa Päivi Nykänen.

Kaupunki pohti lastensuojelulaitoksen rakentamista, mutta päätyikin palkkaamaan kymmenen uutta työntekijää lastensuojelun perhetyöhön.

– Heinolan asukamäärään suhteutettuna tämä on historiallinen satsaus. Meidän poliittiset päätöksentekijämme ovat toimineet siinä hyvin viisaasti, kehuu sosiaalipalvelujohtaja Päivi Nykänen.

Myös perhekeskuskoordinaattori Kirsi Mäkelän mukaan oli hyvä ratkaisu palkata lisää työntekijöitä sen sijaan, että olisi rakennettu lisää seiniä.

– Olen erityisen iloinen siitä, että meillä on oikeasti käännetty laivaa niin, että panostamme ennaltaehkäisevään työhön.

Lue koko artikkeli YLE:n verkkosivuilta

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi