Olet tässä:  / Koulukiusaaminen / Lapsen ja nuoren masennus / Uutiset 2014 / (9.4.2014) Tampereen Takahuhdin koulu hyväksyy koulukiusaamisen

(9.4.2014) Tampereen Takahuhdin koulu hyväksyy koulukiusaamisen

takahuhdin_koulu

Haastattelin aamutuimaan erään Tamperelaisen äidin, jonka 10 vuotias poika käy Tampereen Takahuhdin koulua. Äidin mitta on täyttynyt vuosia kestäneestä kiusaamisesta, joka kohdistuu hänen poikaansa koulussa, koulumatkoilla ja kouluaikojen ulkopuolella.

Poika pelkää mennä kouluun. Iltaisin hän itkee itsensä uneen ja kärsii univaikeuksista. Aamut ovat hankalia, koska poika miettii, miten kulkisi lyhehkön koulumatkansa saamatta vammoja. Usein poika myöhästyy koulusta ja mukana kulkeva reissuvihko on täynnä punakynää. Poika reagoi kiusaamiseen voimakkaasti mm: kirkumalla, mikä aiheuttaa lisää huolta ja ongelmia reissuvihkosen sivuilla.

Pojan äiti ei ole mikään pissaliisa. Hän on ollut yhteydessä koululle useita kertoja ja tehnyt lastensuojeluilmoituksenkin. Ensimmäistä kertaa eläissäni kuulen jonkun tehneen ilmoituksen omalla nimellään kokonaisesta koulusta. Sosiaalivirkailija oli suhtautunut asiaan yllättäen vakavasti. Ja hyvä niin.

Pyysin äitiä kertomaan, miten kiusaaminen ilmenee. Lista on pitkä kuin nälkävuosi, joten referoin tähän kiusaamisen vakavimmat ilmenemismuodot. Jokainen tykönään varmasti ymmärtää, että sekaan mahtuu myös nimittelyä, vähättelyä ja muuta häirintää.

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi