Olet tässä:  / Uutiset 2014 / (8.5.2014) Lähikoulun muuttuminen kuohuttaa tunteita Kemissä

(8.5.2014) Lähikoulun muuttuminen kuohuttaa tunteita Kemissä

syvakankaan-koulu

Syväkankaan koulu / Kemi

 

Koulutuslautakunta on päättänyt, että parikymmentä Syväkankaan ja Takajärven koulun oppilasta siirretään oppilaspulasta kärsiviin Hepolan ja Karihaaran yläkouluihin, jotta kaupungin kaikkiin kolmeen yläkouluun saadaan riittävästi luokkia ja sopivat luokkakoot.

Kemiläisessä Luokkalan perheessä koulutuslautakunnan päätös voi tarkoittaa sitä, että perheen kuudennella luokalla oleva poika käy yläkoulunsa Syväkankaan sijasta Hepolassa. Petteri-isä kummastelee kaupungin toimintatapaa.

– En ymmärrä, miten kaupunki voi velvoittaa jonkun lapsen jonnekin kouluun, minne hän ei välttämättä itse halua tai vanhemmat eivät halua häntä sinne.

– Vaikka Hepolahti – Ajos -alueella ei asu ihmisiä tarpeeksi, siellä kuitenkin ylläpidetään koulua, joka on vuosi toisensa jälkeen tässä samassa tilanteessa, Luokkala jatkaa.

Raha ratkaisee

Koulutuslautakunnnan puheenjohta Juha Taanila myöntää, että kaupungin seiskaluokkalaisten tasaaminen kolmeen kouluun on aiheuttanut ongelmia jo aikaisempina vuosina. Taanilan mukaan tilanteeseen on olemassa erilaisia vaihtoehtoja, mutta raha torppaa ainakin helpoimman vaihtoehdon.

Lue koko artikkeli YLE:n verkkosivuilta

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi