Olet tässä:  / Lapsen ja nuoren masennus / Uutiset / Uutiset 2014 / (6.1.2014) Kaksoispojat haetaan poliisin toimesta pois kotoa 4.1.2014

(6.1.2014) Kaksoispojat haetaan poliisin toimesta pois kotoa 4.1.2014

4 kommenttia

 • Taustaa

  / Vastaa

  Tässä taustaa, tosiaan ihmetyttää miksi osa lapsista saa olla kotonaan jos kyseessä on pahoinpitelyepäily?! Taustalla on noin puoli vuotta sitten tehty sijoitus, johon sosiaalitoimella ei ole ollut perusteita. Perusteeksi he ovat väittäneet mahdollista pahoinpitelyä, josta tätä nykyä on olemassa syyttämättäjättämispäätökset ja epäilylle ei ole tuolloinkaan ollut kunnollisia perusteita. Sosiaalityöntekijät vain päättivät niin. Nyt kun ovat huomanneet, että väkivaltaa EI OLE, niin ovat keksineet jonkin uuden verukkeen, mutta sitä EI OLE kerrottu edes lasten vanhemmille. Huomatkaa myös, että heillä on useampia lapsia, jotka kaikki muut asuvat kotona. Ei mene ihan järkeen tämä homma.

  Pojat ovat olleet siis jonkin aikaa poissa vanhempiensa ja sisarustensa luota, mutta koska haluavat takaisin kotiinsa he karkaavat sijoituspaikasta ja palaavat rakastavien vanhempiensa ja sisarustensa luo, eivätkä sieltä halua lähteä pois, kuten videosta näkyy.

  Syy karkaamiseen on myös se, että sosiaalitoimi on luvannut lapsille kotilomia, mutta on pyörtänyt puheensa satuttaen näin lapsia lisää.

  Lasten äiti kirjoitti:

  ”pojat on saanut elo-syyskuussa olla kotona neljänä peräkkäisenä lauantaina viis tuntia, mutta kun ei sillä sekunnilla juosseet autoon, kun heitä tultiin hakemaan, niin sossut ilmoitti, että kotilomat peruttu, kun vanhemmat eivät päästä poikia ja käyttäytyvät vihamielisesti ja agressiivisesti työntekijöitä kohtaa! Työntekijöiltä kun ei olis saanut kysellä asioista missä he ovat toimineet täysin väärin! ”

 • Taustaa

  / Vastaa

  Erään perhettä prosessissa tukevan henkilön seinälle anonyyminä pysyttelevän viesti:

  ”Voit meidän luvalla valaista sivullasi muillekin tilannetta. tukiperheäiti teki kesäkuussa ilmotuksen että isä pahoinpitelee lapsia (hakkaa, potkii, heittelee seinille ym.) poliisi on kahteen kertaan tutkinu asian. Pahoinpitelyä meidän perheessä ei ole!! Kaksoset sijoitettiin kuulustelujen ajaksi onnelaan ja sanottiin ettei ole syitä eikä perusteluita pitää sen pidempään. Huostaanottohakemukset piti laittaa sossun mielestä varalta jos kuukustelut ei ehdi olla kiireellisen aikana.

  Kuitenki kuulemisessa kuultiin ettei pojat pääsekään kuulustelujen jälkeen kotiin niin ennemmin sanottiin. Kun sossut tajus ettei pahoinpitelyä ole (syyttämättäjättämispäätöksetki tullu) väittää silti että sitä ehkä silti on! Myös kotona on jotai pielessä, mutta eivät suostu kertoon mitä vaikka kysytty monta kertaa! Muut lapset voi silti olla kotona. Miten voi siis osalla olla huono koti ja osalla ei? Sitä en ymmärrä minä eikä kukaan mukaan!

  Sillon kun pojat valheellisen väkivaltaepäilyn takia sijoitettiin niin ne meni tukiperheestä onnelaan. Perheen 11v oli nähny kun tukiperheäiti oli rinnuksista pitäny toista poikaa seinää vasten ja huutanu että ”te ette mene kotiin”. Tukiperheäiti sanoi hallinto-oikeudessakin että eihän kukaan ole nähnyt mitä siellä toimistossa tapahtu!! Eipä tehny sossut siitä tutkintapyyntöä. Se toinen video on siis alkusyksyltä kun pojat ei suostunu palaamaan onnelaan ja me ei aleta lapsia väkivalloin tuollalailla repimään!

  Tukiperheen äiti oli valehdellut sosiaalityöntekijälle, että perheen isä käyttää väkivaltaa kasvatuksessa. Poliisi tutki ja totesi, että ei ole totta. Lapsia ei palautettu kotiin, heillä oli ikävä isää, äitiä ja siskoja ja veljiä. Karkasivat ja sosiaalitäti tuli poliisien kanssa hakemaan”.

  Tässä siis perheen äidin hieman sekava näkemys perhettä tällä hetkellä prosessissa auttavan henkilön seinältä, jossa oli laajempaa keskustelua aiheesta. Perhe toivoo tapaukselle näkyvyyttä ja sitä he varmasti tulevat saamaan.

 • Psykologi

  / Vastaa

  Yleensä henkisesti solmussa olevat ihmiset hakeutuvat poliiseiseiksi ja muiksi virkamiehiksi.
  Videossa olevat poliisit ovat menettäneet kasvonsa kun paha toiminta on saatu kerrankin nauhalle.
  Ihmiset tunnistavat, että nämä ovat ne pahat poliisit jotka toimivat väärin.

  Poliisien virkoihin pyrkiville tulisi tehdä enemmän psykologisia testejä.
  Nykyinen järjestelmä tukee egoistisia narstistisia yksilöitä joilla on tarve kontrolloida muita oman sisäisen tasapainon puutteen vuoksi.
  Järjestelmä on rakennettu tarkoituksella näin.

 • Pena

  / Vastaa

  Psykologi: Miten niin poliisit teki väärin? Heidät ovat määrätty hakemaan kaksoispojat pois, kun sitä on vaadittu. Poliisit eivät käyttäneet minkäänlaista väkivaltaa, kuten hakkaamista, ”kovaa otetta” vaan ihan sylissä kantoivat pojat ulos. Tämä nykysuomen dramatiikka väkivallasta on naurettavaa, kun sylissä kantaminen on hirveää väkivaltarikosta

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi