Olet tässä:  / Uutiset 2014 / (2.10.2014) ”Kiusaaminen loppui, kun löin”

(2.10.2014) ”Kiusaaminen loppui, kun löin”

koulukiusaaminen2012

Koulukiusaamisiltaa varten avattu nettikeskustelu on kerännyt jo yli 700 kommenttia kiusaamisesta ja siihen puuttumisesta. Omia keinoja kiusaamisen ehkäisemiseksi voi kirjata maanantaihin 6. lokakuuta asti osoitteessa yle.fi/a2ilta.

Kiusaamisesta pitää kertoa aikuiselle. Vanhempien tulee kysellä lastensa kuulumisia. Opettajan täytyy puuttua heti kiusaamistilanteisiin luokassa.

Nämä ovat yleisimpiä neuvoja, joita A2 Koulukiusaamis-illan nettikeskustelussa on annettu reilun viikon aikana. Keskustelu on käynyt vilkkaana, ja sivulle on kertynyt kommentteja sadoilta keskustelijoilta. Eniten ihmisiä on puhuttanut opettajien osallistuminen kiusaamiseen, KiVa Koulu -hanke, omat kiusaamiskokemukset, vanhempien voimattomuus kiusaamistapauksissa ja sovittelumenettely.

Valvontakameroita ja aikuisen turvaa

Keskustelussa on noussut esille sekä kovia että pehmeitä keinoja. Kovimmillaan jotkut vaativat kiusaajan erottamista koulusta tai valvontakameroiden asentamista kaikkiin luokkiin. Joidenkin mielestä paras apu olisi uusi oppiaine, jossa käsiteltäisiin tunne-elämää, etiikkaa, sosiaalisia taitoja ja ihmisyyttä.

Rajuimmat ehdotukset ovat liittyneet fyysiseen väkivaltaan. Nimimerkki JiiKoo kertoo, että hänelle se oli aikoinaan ainoa vaihtoehto:

Lue lisää YLE:n verkkosivuilta

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi