Olet tässä:  / Arkisto 2013 / Lapsen ja nuoren masennus / Uutiset / (13.3.2013) Jari Sinkkonen – ”Vanhemmat ovat hävinneet peleille”

(13.3.2013) Jari Sinkkonen – ”Vanhemmat ovat hävinneet peleille”

manhunt2-eilapsille

Peliaikaa tietokoneilla käytetään monissa lapsiperheissä palkkiona ja peliajan eväämistä rangaistuksena. Ylilääkäri, lastenpsykiatri Jari Sinkkonen sanoo, että on suuren vallan antamista peleille ja ”ihan pimeetä touhua”.

– Vanhemmat ovat nykyisin suhteessa peleihin täysin altavastaajia, hän toteaa.

Sinkkonen ihmettelee myös sitä huolettomuutta, jolla vanhemmat lastensa pelaamiseen suhtautuvat.

– Eräässä tilaisuudessa minulle tuli isä kertomaan, että hän pelaa nelivuotiaan poikansa kanssa alle 18-vuotiailta kiellettyä väkivaltapeliä. Ei hän nähnyt siitä mitään ihmeellistä.

Lue koko artikkeli Helsingin Uutiset verkkosivuilta

1 kommentti

 • Olavi Heinonen

  / Vastaa

  Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen on täysin oikeassa, tämä markkinatalous kasvattaa nk vanhempia, jotka elävät kuin teini-ikäiset, tai vielä nuoremmat! Miten he voivat kasvattaa lapsistaan edes perusasioihin ja koulussa käyttäytymään muita, etenkin opettajia ja luokkakavereitaan kohtaan inhimillisesti.

  Kyllä opettajalla pitää olla auktoriteettiä, vaikka käyttää nk lievää väkivaltaa häirikköjä kohtaan! Mitä siitä seuraa, jos oppilaat ovatkin hemmoteltuja ”kullanmuruja” ja terrorisoivat kaikkia muita luokassa? Itse olen opiskellut hyvin vanhoillisessa koulussa(Kulosaaren Yhteiskoulu).

  Siellä suvaittiin kuitenkin, ei häiriköitä, mutta lahjakkaita oppilaita eri yhteiskuntaluokista tulleita. Jari Sinkkonen on todella oikealla asialla, samoin nyt erotettu opettaja Antti Korhonen. Korostan, että tällaisten ilmiöiden taustat löytyvät melkein aina kotioloista.

  Vanhemmat juoksevat kilpaa rahan perässä ja naapurikateudessa ostetaan aina hienompi auto kuin toisilla! Markkinatalous ei yksinkertaisesti sovi Suomen kaltaiseen agraariyhteiskuntaan! Täytyy olla vikaa koko järjestelmässä, jossa ihannoidaan nk ”kauniita ja rohkeita”. Lapset ovat siitä fiksuja, että näkevät kulissien taakse. Toisilla se menee ylilyönneiksi.

  Miten rakkaudettomassa kodissa voi kasvaa henkisesti tasapainoisia lapsia. Vanhemmilla ei ole aikaa lapsilleen, korjataan amerikkalaiseen tapaan kuljettamalla jälkikasvyua harrastuksesta toiseen ja aina on mahdoton kiire! Ongelma onkin vanhempien tuottama suorituspaineisen yhteiskunnan armoton jälki. Kun päättäjät pistävät päänsä pensaaseen, kuten jänis, joka kuvittelee olevansa piilossa, niin mitä muuta on odotettavissa, kuin pahenevia psyykkisiä ongelmia ja syrjäytyminen lisää niitä! Ei opettajan irtisanominen korjaa mitään ko. koulussa (Alppila) ja rehtori sai jopa ylennyksen, hyvä ettei saanut jotain kunniamerkkiä teostaan.

  En itse ollut mikään mallioppilas koulussa, mutta kyllä 1950-60-luvuilla olivat opettajat selviä auktoriteettejä, enkä minäkään kyseenalaistanut sitä, niin kavereiden kesken kun mainittiin opettajien olevan nk ”Fossiileja”! T Olavi Heinonen nyt armeijassa olevan pojan isä.

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi