Olet tässä:  / Koulukiusaaminen / Peruskoulu / Uutiset 2016 / (24.11.2016) Yli puolet kouluista jättäytyneet pois kiusaamista kitkevästä KiVa Koulu-hankkeesta – vuosimaksut olivat liikaa

(24.11.2016) Yli puolet kouluista jättäytyneet pois kiusaamista kitkevästä KiVa Koulu-hankkeesta – vuosimaksut olivat liikaa

yhdysluokka

Kymmenen vuotta sitten alkanut, kiusaamista vastustava KiVa-hanke on alkanut tänä syksynä periä lukuvuosimaksuja. Tämän johdosta yli puolet kouluista jättäytyi hankkeesta pois, kertoo Yle.

Ylen mukaan aiemmin maksuttomassa hankkeessa oli viime vuonna mukana ainakin 90 prosenttia Suomen kouluista. Nyt kouluja on mukana enää 40 prosenttia.

– En osaa sanoa varmasti, mistä näin iso pudotus johtuu. Se ei tullut meille yllätyksenä. On todennäköistä, että ainakin osa pois jääneistä kouluista ei ole alunperinkään alkanut käyttää ohjelmaa. Toiset ehkä käyttävät sitä vain osittain, kertoo hankkeen erityisasiantuntija Elisa Poskiparta Turun yliopistosta Ylelle.

Ohjelman lukuvuosimaksut ovat noin 50-400 euroa oppilasmäärästä riippuen. Jos hankkeeseen lähtee myös kunta mukaan, maksu on 60 senttiä oppilaalta.

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi