Olet tässä:  / Arkisto 2013 / Koulujen lakkautus / (15.3.2013) Kyläkoulut kaikkoavat Kannuksesta?

(15.3.2013) Kyläkoulut kaikkoavat Kannuksesta?

koulun_lakkauts

Rahapula ja oppilaiden väheneminen ovat pakottaneet Kannuksen pohtimaan kyläkoulujen lakkauttamista. Asukkaat kokoontuvat maanantaina kuulemaan kaupungin selvitystä tunteita herättävästi aiheesta.

Mikäli tilanne ja ennusteet eivät muutu merkittävästi, valtaosa Kannuksen neljästä kyläkoulusta lakkautettaisiin vuosien 2014 ja 2017 välisenä aikana.

Sivistystoimenjohtaja Leena Kivijakolan mukaan uudistuksia ei tehdä vielä tulevana lukuvuonna, jotta koulut, perheet ja kaupunki ehtivät sopeutua tilanteeseen.

– Tärkeintä on, että oppilaat saavat mahdollisimman laadukasta opetusta. Pohdimme tällä hetkellä, kuinka saamme mahdollisimman tehokkaasti käytettyä opetukseen varatut rahat, Kivijakola kertoo.

Kaupungin sivistyspalveluiden lautakunta kutsuu nyt asukkaat kuulemaan tekemäänsä selvitystä. Lautakunta on käynyt läpi muun muassa lakkautusten vaikutuksia henkilöstöön, oppilashuoltoon, kyydityksiin, ruokailuun sekä oppilaiden hyvinvointiin.

– Asukkailla on nyt mahdollisuus ottaa kantaa sekä esittää omia ehdotuksiaan ja näkemyksiään. Asiaa voi kommentoida kirjallisesti vielä parisen viikkoa, Kivijakola muistuttaa.

Kannuksen kaupunginvaltuusto päättää mahdollisista lakkautuksista kesään mennessä.

-YLE Keski-Pohjanmaa

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi