Olet tässä:  / Arkisto 2013 / Koulujen lakkautus / (19.11.2013) Vantaa: Tuomelan ja Hevoshaan koulut lakkaa olemasta

(19.11.2013) Vantaa: Tuomelan ja Hevoshaan koulut lakkaa olemasta

vantaa koulut

vantaa_koulu

Vantaan kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaina kaupungin ensi vuoden talousarvion sekä taloussuunnitelman vuosille 2014–2017.

Suuria yllätyksiä ei käsittelyn aikana nähty. Kaupunginhallituksen esitys hyväksyttiin lähes sellaisenaan eivätkä budjetin euromäärät muuttuneet valtuustossa lainkaan.

Etukäteen vastustusta herättäneet Tuomelan ja Hevoshaan koulujen lakkautukset sinetöitiin äänestyksen jälkeen. Lakkautusten kannalla olivat kokoomuksen, demareiden, kristillisdemokraattien ja Rkp:n enemmistöt äänin 37–28.

Puoluekurista lipsuivat koulujen puolesta äänestäneet Lasse Norres (kok), Raija Virta (kok), tyhjää äänestäneet Tarja Eklund (sd) ja Ranbir Sodhi (sd) sekä koululakkautuksia kannattanut Kati Tyystjärvi (vas).

Valtuustossa äänestettiin myös veroprosentin nostosta. Vihreät ja Vasemmistoliitto esittivät 0,5 prosenttiyksikön veronkorotusta, mutta esitys hylättiin äänin 55–12.

Lisäksi äänestettiin esimerkiksi lapsiperheiden palveluiden työntekijöiden lisäämisestä, toimeentulotuen käsittelyn muuttamisesta sekä 100 000 euron lisärahasta mielenterveyteen ja kuraattoreihin ammattioppilaitoksissa. Kaikki esitykset hylättiin.

Ainoa pieni muutos taloussuunnitelmaan tavoitteisiin oli se, että hallintokäytäntöjä kehitetään yhdessä henkilöstön kanssa.

Vantaan ensi vuoden talousarvion loppusumma on 1,4 miljardia euroa, josta investointien osuus on 165 miljoonaa euroa. Investoinneista Kehärata on merkittävin, ensi vuonna yhteensä 52,5 miljoonan euron osuudellaan. Muut kunnallistekniset työt, sisältäen Kehä III:n perusparannuksen, vievät 48,4 miljoonaa euroa ja rakennusten perusparannukset 27,8 miljoonaa euroa.

Lisää lainaa otetaan 140 miljoonaa ja velka kasvaa 1,1 miljardiin.

Taloussuunnitelman ja -arvion valmistelun pohjana on ollut edellisen valtuustokauden aikana hyväksytty talous- ja velkaohjelma.

Asiasta kertoi Vantaan Sanomat

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi