Olet tässä:  / Arkisto 2013 / Koulukiusaaminen / Köyhyys / Lapsen ja nuoren masennus / (20.11.2013) Tänään vietetään Lapsen oikeuksien päivää

(20.11.2013) Tänään vietetään Lapsen oikeuksien päivää

lastenoikeus

Tänään keskiviikkona vietetään maailmanlaajuista Lapsen oikeuksien päivää. Tänä vuonna kiinnitetään huomioita erityisesti niiden lasten ja nuorten oikeuksiin, joilla on jokin vamma.

Lastensuojelun keskusliiton mukaan lapsen oikeuksien päivänä on tarpeen arvioida, miten vammaisten lasten oikeudet ja tuki heidän perheilleen toteutuvat Suomessa.

Unicefin keväällä julkaiseman kansainvälisen raportin mukaan Suomessa tulisi kiinnittää huomiota vammaisten lasten omaan osallistumiseen ja vaikuttamismahdollisuuksiin. Perheet eivät saa riittävästi tukea ja tukijärjestelmät ovat hankalia. Suomi ei ole myöskään ratifioinut vammaisten oikeuksia koskevaa yleissopimusta.

Kansainvälisenä lapsen oikeuksien päivänä järjestetään tapahtumia eri puolella Suomea. Yksi päivän päätapahtumista järjestetään Helsingin Itäkeskuksessa Näkövammaisten keskusliiton palvelukeskus Iiriksessä klo 17.30-19.30. Kyseessä on koko perheen juhla, jossa lapsille on tarjolla näyttelyitä, musiikkiesityksiä ja sirkusta.

-YLE.fi

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi