Olet tässä:  / Arkisto 2013 / (20.4.2013) Fortum Para School Day –kiertue 2013 kouluissa

(20.4.2013) Fortum Para School Day –kiertue 2013 kouluissa

paraurheilu

Fortum Para School Day –kiertue liikuttaa huhti- ja toukokuussa noin 3000 lasta, nuorta ja opettajaa kouluissa kymmenellä paikkakunnalla ympäri Suomea.

Suomen Paralympiakomitean ja Fortumin toteuttaman kiertueen kummeina toimivat nuoret yleisurheilijat Aleksi Kirjonen ja Henry Manni, jotka vierailevat lähes joka koululla.

– On mukava päästä eri kouluille kertomaan omasta taustasta sekä yleensä vammaisurheilusta. Hienoa, että koululaiset saavat kokemuksia erilaisesta liikunnasta. Toivottavasti se innostaa liikkumaan myös vapaa-ajalla enemmän, kertoo kiertueen kummi Aleksi Kirjonen.

Kiertue alkaa 23.4. Espoon Laurinlahden koululta ja huipentuu 28.5. Katariinan koululle Turkuun. Kiertue käy lisäksi Helsingissä, Vantaalla, Haminassa, Mikkelissä, Riihimäellä, Tampereella, Pomarkussa ja Ruskossa. Jokaisella koululla teemapäivä alkaa paralympia-aiheisella aamunavauksella, jonka jälkeen koululaiset pääsevät kokeilemaan paralympialajeja muutaman tunnin ajan. Kouluilla käy vierailemassa kummien lisäksi paralympiaurheilijoita. Espoon Laurinlahden koululla vierailee muun muassa ratsastuksen paralympiamitalisti Katja Karjalainen ja Vantaan Kivimäen koululla judoka Jani Kallunki.

-Koko kevät on aktiivisesti rakennettu tulevaa kiertuetta ja oltu yhteydessä kiertueen kouluihin. Ennakkovalmistelut alkavat olla hyvällä mallilla ja iloisen jännittyneet viestit kouluilta kertovat, että kiertueen starttia odotetaan jo malttamattomasti kaikilla paikkakunnilla. Fortum Para School Day huuma on jälleen nousussa ja kohta päästetään taas liikunnan energia valloilleen kouluilla paralympiaurheilun merkeissä, iloitsee Suomen Paralympiakomitean kehittämispäällikkö Katja Saarinen

Kolmas kiertue on laajempi kuin aikaisemmin

Kiertue järjestetään tänä vuonna kolmatta kertaa ja se on kasvanut tasaisesti kysynnän noustessa. Tänä vuonna koulukiertueelle haki 57 koulua. Fortum ja Suomen Paralympiakomitea tekevät tiivistä yhteistyötä kiertueen jokaisessa vaiheessa.

-Me Fortumissa uskomme, että tämän päivän teot vaikuttavat tulevien sukupolvien elämään. Sen vuoksi lapset ja nuoret ovat keskeisessä asemassa sponsorointiohjelmassamme. Meistä on arvokasta, että pystymme tarjoamaan nuorille toimintaa, jossa kaikilla on mahdollisuus innostua liikunnasta ja oppia hyväksymään erilaisia ihmisiä ja erilaisia tapoja liikkua, kertoo Fortumin Suomen viestintäjohtaja Aki Koskinen.

Fortum Para School Day –kiertue 2013

  • Ti 23.4. Laurinlahden koulu, Espoo
  • Ke 24.4. Kivimäen koulu, Vantaa
  • To 25.4. Meri-Rastilan ala-aste, Helsinki
  • Ti 7.5. Kirkkojärven koulu, Hamina
  • Ke 8.5. Kalevankankaan koulu, Mikkeli
  • Ti 14.5. Harjunrinteen koulu, Riihimäki
  • Ke 15.5. Liisanpuiston koulu, Tampere
  • To 16.5. Pomarkun yläaste ja lukio, Pomarkku
  • Ke 22.5. Laukolan koulu, Rusko
  • Ti 28.5. Katariinan koulu, Turku

Lisätietoja kiertueesta: Katja Saarinen 050 379 0959
www.paraschoolday.fi

Fortum Para School Day Niittykummun koulussa 2012

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi