Olet tässä:  / Peruskoulu / Uutiset 2015 / (9.2.2015) Koulusta kotiin matkannut tyttö kuoli traagisesti

(9.2.2015) Koulusta kotiin matkannut tyttö kuoli traagisesti

betoniauto

Nuori tyttö jäi maanantaina Muhoksella betonijätettä kuljettaneen kuorma-auton alle ja menehtyi.

Yläkouluikäinen tyttö oli ollut matkalla koulusta kotiinsa ja jäänyt linja-autosta kotinsa lähettyvillä Valtatie 22:lla kello kolmen aikaan iltapäivällä, hieman Tuohinojantien risteyksen jälkeen.

Tyttö oli lähtenyt ylittämään valtatietä linja-auton etupuolelta, ajoneuvon vielä seistessä pysäkillä. Juuri samalla hetkellä linja-auton vierestä ajoi samaan suuntaan matkannut betonijätettä kuljettanut kuorma-auto. Sekä linja- että kuorma-auto olivat olleet matkalla Muhoksen suuntaan.

Tyttö ei ilmeisesti havainnut lähestyvää kuorma-autoa. Kuljettaja oli yrittänyt tehdä väistöliikkeen estääkseen törmäyksen, mutta koululainen sai osuman ajoneuvosta.

Kuorma-auto kaatui väistöliikkeen vuoksi tielle ja suistui ojaan. Osa sen kuljettamasta raskaasta betonijätteestä levisi tapahtumapaikalle.

Paikalle hälytettiin useita pelastuslaitoksen ja poliisin yksiköitä ja tie suljettiin poliisin toimesta raivauksen ja tutkimusten ajaksi.

Tyttö menehtyi tapahtumapaikalle.

Kuorma-auton kuljettaja sai lieviä fyysisiä vammoja. Hänet kuljettiin syvästi järkyttyneenä tarkastukseen. Poliisi ei vielä iltakuuteen mennessä ollut jututtanut kuljettajaa.

Tapausta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena, mikä on tavallinen toimenpide henkilön menehtyessä onnettomuudessa. Myös onnettomuustutkintalautakunta suorittaa tapauksesta omat tutkimuksensa.

Asiasta kertoi Iltalehti / Ville Halonen

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi