Olet tässä:  / Peruskoulu / Uutiset 2015 / (6.5.2015) Nordean lahjoitus oli vasta alkusoittoa: Tulipalossa tuhoutuneelle koululle tulvii apua

(6.5.2015) Nordean lahjoitus oli vasta alkusoittoa: Tulipalossa tuhoutuneelle koululle tulvii apua

kilpisjari_koulu

Kilpisjärven koululle on tullut paljon muitakin avuntarjouksia kuin Nordea-pankin lupaamat 4 000 euroa. Koulun johtaja Timo Tuominen kertoo, että eduskunnasta asti on kyselty, mihin voi lähettää rahaa. Koulu on iloinen ja hämmentynyt huomiosta.

Koulun opettaja kertoi Facebookissa, miten lasten leirikoulurahat tuhoutuivat koulun tulipalossa sunnuntaina. Leirikoululaiset eivät olleet onnistuneet tallettamaan käteisiä rahojaan Nordeaan pankin konttorimuutosten ja sääntöjen vuoksi. Nordea lupasi 4 000 euroa koululaisille.

Tätä ennen hämeenlinnalainen säätiö oli luvannut koululle 4 000 euroa.

– Juuri puhuimme, että emme saa kaikkea rahaa kulutettua leirikoulussa. Emme jaksa syödä 50 jäätelöä päivässä, Tuominen sanoo.

 

Jääneillä rahoilla ostetaan koululle pihavälineitä ja soittimia, jotka kaikki tuhoutuivat tulipalossa.

– Olemme lasten kanssa jutelleet tulipalosta. Joku sanoi, että paras kynä jäi sinne. Osa on murehtinut, tuhoutuivatko betonilaatat, joista yhden jokainen koulun jättävä yhdeksäsluokkalainen maalaa. Menemme katsomaan, säilyivätkö ne.

Koulu on jakanut leirikoulun tilinumeroa, koska raha on vieläkin tervetullutta koko koulun tuhouduttua.

– Hieno asia, että olemme saaneet henkistä ja taloudellista tukea. Kun nousin aamulla autosta, huonekalukaupasta soittivat ja tarjosivat työasemat kaikille koululaisille.

Johtaja arvioi, että uuden koulun saamisessa menee 1– 2 vuotta. Tällä hetkellä koululaiset ovat väistötiloissa Helsingin yliopiston biologian asemalla Kilpisjärvellä. Tilat ovat johtajan mukaan hyvät.

Opettajan Facebook-päivitystä palaneista leirikoulurahoista jaettiin Facebookissa yli 15 000 kertaa. Johtajan mielestä opettaja toimi oikein, kun taisteli asian puolesta.

– Ilman muuta kaikki sallitut keinot ovat hyviä.

-Aamulehti

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi