Olet tässä:  / Arkisto 2011 / Ulkomaat / (25.5.2011) Tänään vietetään kansainvälistä kadonneiden lasten päivää!

(25.5.2011) Tänään vietetään kansainvälistä kadonneiden lasten päivää!

madde

Nykypäivänä ei ole kovinkaan harvinaista, että törmäät tiedotusvälineessä kadonneen lapsen kasvoihin. Satakunnassakin on tämän vuoden aikana etsitty 10 kateissa ollutta lasta. Kaikki tapaukset ovat kuitenkin päättyneet onnellisesti, sillä jokainen kadonnut on löydetty.

On sanomattakin selvää, että poliisi ottaa erittäin vakavasti tilanteen, jossa lapsi katoaa. Ylikonstaapeli Tuomo Katajisto Satakunnan poliisilaitokselta korostaa, että kynnyksen ilmoittamiseen on oltava matala.

– Kun vanhemmat kokevat, että lapsi on hukassa, niin turhaa ilmoitusta ei ole olemassa. Toki kannattaa harkita sitä, onko tilanne jotenkin tavanomaisesta poikkeava. Yhteyttä kannattaa ilman muuta ottaa, jos lapsi on yleensä pitänyt kiinni sovituista kotiintuloajoista.

Useimmiten kateissa olevat lapset ovat 14 – 16 -vuotiaita, joiden elämänpiiri laajenee. Nuoret ovat esimerkiksi lähteneet tapaamaan muualla asuvia ystäviään.

– Tuossakin iässä rajoja on syytä laittaa, korostaa Katajisto.

Media mukana etsinnöissä

Kateissa olevan lapsen kasvoihin törmää usein tiedotusvälineessä. Muutaman vuoden ikäisestä lapsesta halutaan havaintoja median avulla välittömästi. Teini-ikäisen suhteen tilanne on toinen.

– Tuolloin tutkitaan kaikki muut vaihtoehdot ensin. Usein myös vanhemmille on jonkinlainen kynnys sallia se, että lapsen nimi ja kuva on tiedotusvälineessä, toteaa ylikonstaapeli Tuomo Katajisto

Kesän lähestyessä karkulaisten määrä yleensä lisääntyy.

– Mitään tilastoa tästä ei ole, mutta kyllä näppituntuman mukaan katoamistapauksia on enemmän kesähelteillä kuin paukkupakkasilla.

YouTube video

Soul Asylum – Runaway Train

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi