Olet tässä:  / Arkisto 2012 / Koulukiusaaminen / Lapsen ja nuoren masennus / Ulkomaat / Videoita / (24.10.2012) Koulutyttöjen julmasta videosta valtava kohu – katso video

(24.10.2012) Koulutyttöjen julmasta videosta valtava kohu – katso video

kiusaaminen1

Virossa on noussut kohu nettiin ladatusta videosta, jossa luokkatoverit pieksevät 12-vuotiaan tytön.

Noin kolme minuuttia kestävällä videolla kaksi tyttöä pahoinpitelee 12-vuotiaan tytön rajusti koulun luokkahuoneessa. Tytöt muun muassa potkivat uhriaan sekä lyövät häntä nyrkeillä ja vyöllä.

Videolla venäjänkieliset tytöt suunnittelevat, kuinka uhria kannattaisi hakata niin, että tyttöön ei jäisi jälkiä. Ilmeisesti kännykkäkameralla kuvatussa otoksessa voi kuulla myös, kuinka tytöt kannustavat toisiaan lyömään uhria.

Pahoinpitely tapahtui eteläisessä Virossa sijaitsevassa Valgan kaupungissa. Tytöt ovat erityskoulun oppilaita ja opiskelevat helpotetun opintosuunnitelman mukaan.

Koulusta on kerrottu Viron medialle, että hakkaajat olivat pyytäneet uhria tuomaan kouluun savukkeita. Kun näin ei ollut tapahtunut, tytöt olivat päättäneet antaa uhrille selkäsaunan. Kiusaajat eivät olleet koulun mukaan aiemmin syyllistyneet väkivaltaiseen käytökseen.

Rehtorin mukaan tapauksesta tiedettiin jo aiemmin, mutta poliisin puoleen käännyttiin vasta sitten kun asiasta oli tullut selkeämpi kuva.

Tyttö ei opiskele enää koulussa, jossa hänet pahoinpideltiin.

Video nosti kohun

Facebookissa ja muualla netissä viimeisen viikon aikana ahkeraan jaettu video tuli julkisuuteen 18. lokakuuta. Virolaisia järkyttäneestä videosta on noussut maassa suuri kohu ja ilmi on tullut paljon samankaltaisia kiusaamistapauksia. Videota ja kouluväkivaltaa on käsitelty ahkeraan Viron lehdissä ja keskusteluohjelmissa.

Pahoinpitelyvideosta on aloitettu tutkinta ja juttu on edennyt syyttäjälle. Sitä tutkitaan Virossa rikosnimikkeellä piinaaminen. Vastaavaa termiä ei ole suoraan Suomen rikoslaissa. Viranomaiset selvittävät myös, onko koulun henkilökunta syyllistynyt laiminlyöntiin tapauksen suhteen.

Kohun myötä julkisuuteen nousi myös toinen koululaisten kuvaama kiusaamisvideo. Viime vuonna kuvatulla videolla tytöt pahoinpitelevät luokkatoveriaan urheilukentällä Tallinnassa. Uhrina olevaa tyttöä raahataan hiuksista repimällä pitkin urheilukentän rapakoita. Pahoinpitelijät tuomittiin viime vuonna teostaan yhteiskuntapalveluun.

Perjantaina julkisuuteen tullut video on johtanut poikkeukselliseen ennakkotapaukseen, jossa viranomaiset ovat aloittaneet tutkinnan myös siitä, kuka kyseisen videon on internetiin levittänyt.

Asiasta kertoi Iltalehti

7 kommenttia

 • oikeuteen!

  / Vastaa

  pitäs tommoset pellet haastaa oikeutee + ton tytön pitäs saada oikeesti iha sairaan isot korvaukset noille tytöille rikosrekisterii törkeästä joukkupahoinpitelystä sakkoja v*****i vankilaan koulusta erottaminen, ei sais päästä enää mihinkää kouluu ja tuolle tytölle oikeesti kaikilta tytöiltä ITSE MAKSETTAVAKSI JÄTTIKORVAUKSET!

 • mitäpaskaa

  / Vastaa

  Mä en tajuu mitä noitten ”ihmisten” päässä liikkuu. Kiusaajien pitäs saada helvetinmoiset sakot, erottaa koulusta ja maksaa helvetinmoiset korvaukset kiusatulle.
  S*****a järkeä päähän ihmiset.

 • pekka

  / Vastaa

  hirteevaaa kaikki tollaset

 • jassu

  / Vastaa

  hyi ********! Miks ****s tehään ee tommosesta videota!!! On ny nii kovaa hakata tyttö.. :c ******e tommoset tyypit jokka hakkaa syyttä vakilaan ja heti!!!! Tolla tytölle kunnon sairaala korvaukset!!! Voi tyttö parkaa! :'(

 • Kauheeta

  / Vastaa

  Ihan hirveetä.. Sairasta, kamalaa. Jotain liian hullua. Voi tyttöparkaa ;(

 • Entinen kiusattu

  / Vastaa

  Oistää niiiiiin vihaksi tämä tämmöinen!! Ja niinhän siinä taas kävi, että uhri oli se joka joutui vaihtamaan koulua. RAIVOSTUTTAVAA!

 • Koulunkäyntiavustaja

  / Vastaa

  Sinä kiusattu ja hakattu tyttö! Olet kauniimpi ja upeampi kuin nuo kiusaajatytöt ,sinusta tulee mitä haluat olla jonain päivänä, nuo kiusaaja tytöt ,niistä ei tule mitään.He käyttivät aikansa sinuun,sinä olet heille kova pala.Parempi olet kuin he.

  Viro! Miten on mahdollista lasten/nuorten olla ilman valvontaa luokissa?

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi